23/09/2008

Sjalvbildstest

Gjorde just ett sjalvbildstest. Fick foljande resultat;

Ditt resultat på självbildstestet
Dina svar visar en person där både självkänslan och självförtroendet är högt. Troligtvis så tycker du att det är roligt att prestera och vill hela tiden utvecklas, du ser motgångar som utmaningar och är realistisk när det gäller att bedöma vad du klarar av.

Du går inte runt och ständigt önskar att livet vore annorlunda, övertygad om att du själv inte kan göra något åt det. Har du både självkänsla och självförtroende vet du att du kan förändra ditt liv. Du vet att du är värd att vara lycklig.

Ett bra sätt att behålla den inställningen är att lära sig att slappna av och att jobba med mental träning. Här har du jättevinster att hämta. Ladda ner ett par avslappningsövningar, lyssna, väx och njut.

For att gora testet klicka har.

Ganska intressant resultat. Visst tror jag att jag har bra sjalvkansla och ganska hogt sjalvfortroende MEN ibalnd onskar jag livet vore annulunda. Jag vill ju ha ett nytt jobb till exempel... Men vad vet jag, jag ganska ar ganska nojd innest inne anda?

Gjorde aven stresstestet pa samma sida och fick fram att jag ar lugn och kan hantera vardagens stress, tur det!

Och om du vill bli glad en liten stund, klicka har :)

xoxo

Marliina Tipsar - Bästa hudkramen!

Manga hudkramer har man testat genom livet; Body shop, Johnsson, Apoktektets, Nivea, Clinique, Vaseline Intensive etc men har nu antligen hittat den basta av de basta! FCUK Pure fran French Connection UK beauty! Klart att rekommendera!! Men Body shops body butter ar inte helt fel heller.

xoxo

18/09/2008

Vem ar jag?

Känner mig av någon konstig anledning ensam, förvirrad och osäker på vad jag vill och vem jag är/vill vara. Känner mig rädd för att inte hitta en tillvaro jag känner mig trygg i, rädd för att inte känna mig lycklig och tillräcklig, både på ett professionellt och privat plan. Att hitta sig sjalv ar inte enkelt och an mindre att veta vem man vill vara och vad man ska gora
.
Ibland kanns det som jag ar en annan person pa jobbet an nar jag ar hemma. Jag har sa klart olika roller pa jobbet och pa fritiden och jag tror jag lever mig in i dessa roller lite for mycket och glommer darmed ibland bort vem jag egentligen ar. Olika situationer och olika manniskor omkring oss utvecklar olika sidor hos oss vilket kan gora att vara roller allt mer vaxer at olika hall vilket kan fa oss kanna oss splittrade.


Jag antar att vi alla ibland känner likadant och att vi inte alltid är lika starka som vi utger oss för att vara....

xoxo

Omprioriteringar i livet

En bok vard att lasa (aven om jag inte har gjort det;)

Gisela Linde ger i sin bok Lev enklare rad och tips for hur man ska kunna uppskattad et man har och dar med ma battre.Hon kallar det sjalv en "handbok for dig som vill skala bort allt onodigt och fokusera pa det du verkligen tycker är viktigt".

Boken ska vara en hjalp till att hitta sin inre drivkraft genom en del omprioriteringar.

Här är hennes bästa tips:

Inventera ditt liv och få syn på dina måsten och borden:
Gör en tredelad lista där du delar in måste, borde, vill. Mycket av det som stressar är saker som vi tycker att vi borde göra. Sänk ribban istället, gör det du måste och det du vill. Strunta i det du tycker att du borde göra.

Hitta egen tid:
Ofta säger vi att vi inte har tid för oss själva. Men det gäller att få syn på dina egna luckor. Skriv dagbok på bussen, eller kliv upp före familjen. Då har du gjort något för dig själv redan innan dagen börjat och slipper vänta på en tid som kanske aldrig kommer.

Växla tempo:
Ofta när vi är stressade susar vi på av bara farten. Istället kan man medvetet testa att göra saker långsamt, till exempel vika tvätt eller dammsuga. Om vi gör saker snabbt när det behövs men lyckas sänka tempot när det gäller andra saker, så hittar man vilan i vardagen.

Experimentera med vardagsvanorna:
Prova till exempel köpstopp och lev billigare, stäng av mobilen vissa tider eller ha en datorfri dag i veckan. Ett annat alternativ är att införa en vilodag i veckan där ingen i familjen ska storhandla eller tvätta . Utvärdera sedan erfarenheterna efter en månad med familjen för att få syn på vad som stressar.

Boka inte kalendern full utan lämna kvar tid för spontanitet:
Och ta dessa luckor på lika stort allvar som inbokade saker. Odla din egen vilja: Ta lust, olust och stress, positiva och negativa känslor på allvar. De visar vad som tar och ger energi, då blir du bättre på att känna igen vad du mår bra av.

Prioritera hårt och personligt:
Ofta tror vi att vi vill ha och göra ungefär samma saker som människor omkring oss. Men vi är ju olika. Känn efter ordentligt och säg nej till allt som bara känns halvkul.

Nasta gang jag ar i hemma i Sverige ska jag absolut kopa den boken! Can't wait!

xoxo

17/09/2008

Team Building Day

Igar hade vi team building dag med payments avdelningen. Mina forvantningar var valdigt laga men det visade sig att det var bade roligt, intressant och larorikt. Vi samlades pa Plaza hotell och under dags lopp hann vi med sma tavlingar, fragesporter, lekar, filmstunder, tester. forelasningar, samt ett antal fikapausar med goda bakverk plus buffelunch i hotell restaurangen. Syftet var att lara kanna varandra battre, ha kul tillsammans och komma pa satt att forbattra samarbetet pa avdelningen och jag tror vi lyckades med alla tre delarna. Atmosfaren pa jobbet ar klart battre idag an den brukar vara!


Ett test vi gjorde kallades "Visual, Auditory and Kenaesthic Inventory" och gick ut pa att fa fram hur man helst ville bli kommunicerad till. Antingen skriftligt, muntligt eller kanslomassigt. Aven om jag trodde jag var den skriftliga typen da jag tycker det ar lattare att uttrycka mig i skrift an tal sa blev jag den kanslomassiga. Resultatet pastod att jag da gillar nar detkanns ratt och inte nar det ser ratt ut eller later ratt, hmmm..... Som person skulle jag vara cool, lugn och samlad vilket jag inte vet om det stammer heller. Efter detta test hade vi en forlasning och en diskussion om kommunication. Vanlig standard ar att vi anvander 38% rost, 7 % ord och hela 55% till kroppsprak. (Om det ar standard, undra hur fordelningen skulle se ut for italienarna ;) Poitivt kroppssprak involverar att le, nicka, ogonkontakt, oppen, avslappnad, se intresserad ut och lugna hand o armrorelser. Negativt kroppsprak ar armarna i kors, ingen ogonkontakt, dominant blick, nastan i vadret. flaxande blick, aggresiva armrorelser, inte fokuserad eller om man star for nara den andra personen. Eftersom vi ofta inte vet hur vi agerar kan det va bra att halla dessa i tankarna.


Nasta var Belbins "Self Perception Inventory" vilket handlar om vilken typ av "team members" vi ar. Superintressant! Jag fick lika manga poang pa "Resource Investigator" och "Implementer".

Resource invetigator
The resource investigator is someone who explores opportunities and develops contacts. Resource investigators are good negotiators who probe others for information and support and pick up other’s ideas and develop them. They are characterised by sociability and enthusiasm and are good at liaison work and exploring resources outside the group.

Implementer
Implementers are aware of external obligations and are disciplined, conscientious and have a good self-image. They tend to be tough-minded and practical, trusting and tolerant, respecting established traditions. They are characterised by low anxiety and tend to work for the team in a practical, realistic way. Implementers figure prominently in positions of responsibility in larger organisations. They tend to do the jobs that others do not want to do and do them well: for example, disciplining employees.


Jo, jag tycker nog att bada stammer ganska bra in mig pa mig. Sarskillt nar jag laste de andra 8 olika kategorierna forstod jag varfor jag hamnade just pa dessa tva :)
Det var en bra dag och jag tycker det ar toppen att fortaget lagger ner pengar pa sanna har saker! Mitt foretag ar inte sa daligt trots allt!!


Together Everyone Achieves More

xoxo

12/09/2008

Otrohet


Storsta trenden just nu verkar vara otrohet! Att ha en stadig relation men samtidigt leka runt med andra bakom ryggen verkar vara Londons mest populara aktivitet for tillfallet och Stockholm verkar inte langt efter i samma trend. Folk vill ata kakan samtidigt som de behaller den tryggt hemma pa hyllan.


Allt fler av de jag kanner ar otrogna eller far reda pa att deras partners varit otrogna och man borjar nastan forvanta sig att det ska handa en sjalv snart med.Nagot som gor mig an mer forvanad ar hur manga som faktsikt kampar vidare i sin relation efter en otrohet blivit upptackt... hur kan man forlata? Hur kan man lita pa att den personen inte kommer gora samma sak igen?


Vart gar da gransen till otrohet? Ar det nar man borjar soka uppmarksamhet fran nagon av motsatta konet? Nar man blir lite smafortjust i nagon annan? Nar man kysser nagon annan? eller maste det ga sa langt som att man har sex med nagon annan eller faktskt har en hel relation bakom ryggen pa sin partner? For mig gar det vid kyssen. Dock skulle jag KANSKE kunna forlata min kille om han var ute och festa med sina polare och "rakar" hangla med framlig pa klubben och sedan berattar det for mig. Men om min kille skulle ha sex med nagon annan skulle han aka ut med huvudet fore pa momangen, inget snack om saken.


Nasta fraga jag staller mig ar varfor man ar otrogen? Vissa sager att otrohet ar ett sokande efter bekraftelse. Att aven om man har en partner som alskar en vill man fa kanna att man fortfarande ar attraktiv och kan fanga uppmarksamhet. Jag skakar mest pa huvudet nar jag hor sanna ursakter. Hur mkt bekrafelsesokande man an ar maste man val inte hoppa i sang med en annan manniska? En annan anledning ar att man soker spanning i livet. Jag kan forsta kanslan men jag tycker fortfarande att man ska ha sa pass hog moral att man ska kunna sta emot det.


Jag kan erkanna att jag ser ner pa folk som ar otrogna. Tycker de har brist pa moral och empati. Jag skulle heller aldrig forsoka ragga upp en kille som jag vet har flickvan men jag vet att det ar manga som roar sig med sant med. Men vad ar vistsen med det? En gang otrogen, alltid otrogen ar min filosofi. Det vill saga, om en kille ar otrogen med mig mot sin flickvan sa skulle han lika garna kunna var otrogen mot mig om vi nu skulle bli tillsammans.Nej sanna manniskor klarar jag mig bra utan....
xoxo

Kraven pa oss själva

Igar sokte jag ETT jobb! WOW! Borde egentligen soka minst 10 om dagen med tanke pa hur garna jag vill bort ifran Gala Coral (mitt nuvarande jobb) men har inte haft motivation eller ork. Sen ar det sa himla svart att veta vad man vill. Jag har en ekonomiexamen och gjorde min C uppsats inom organisation och skulle valdigt garna jobba inom HR. Lattare sagt an gjort. For att fa HR jobb har i London maste man ha bade en univeritetexamen plus en CIPD examen och toppen pa i't ar att man maste ha jobberfarenhet inom HR med. Med andra ord verkar det smatt omojligt att ta sig in i den branchen och jag blir ledsen varje gang jag tanker pa det.

Av nagon anledning ar det manga runt mig som borjat fundera vad de gor med sina liv och hos de flesta av oss verkar det som det ar vara jobb som ligger till grunden for dessa tankar.Manga verkar kanna tomhet och missnoje och inte nojda med vad de har eller vad de gor med sina liv. Alla stravar vi uppat; vi vill kanna oss duktiga, vi vill tjana pengar, vi vill kanna att vi gor nagot och vi vill kanna att andra ser pa oss med respekt och att de ska tycka att vi ar bra.

Hur kommer det sig att vi lagger sa stor vikt pa vara jobb? Ar det inte viktigare att vi ar friska, har bra vanner, en fungerande relation m.m? Svaret ar bade ja och nej. Idag racker det inte att bara ha nagot bra i sitt liv, man vill ha allt. Man vill ha ett bra jobb dar man trivs och tjanar bra pengar, man vill vara frisk, snygg och valmaende, vi vill ha den perfekta relationen for att dela vara liv med den perfekta partnern, vi vill ha manga vanner och ha ett socialt liv... ja listan kan goras lang och det ar inte konstigt att om om man stravar efter allt detta inte blir nojd med sig sjalv nar man inte lyckas. Med andra ord satter vi for hoga krav pa oss sjalva. Det ligger bara i vara egna hander att gora nagot med vara liv, men det ligger aven i vara egna hander att satta upp mal och krav som vi kan faktiskt kan uppna for att inte bli depprimerade. Att finna denna balans ar inte latt men det ar inte omojligt!


xoxo

10/09/2008

Welcome back Brittan

Vilken mirkelforandring!! Pa forsta bilden ser vi Britney nagra manader sedan pa en MTV gala och nedan ser ni henne for nagon dag sen pa MTW Awards. Manga verkar acklas och avsky henne men jag har mest tyckt synd om henne. Hon har genomgatt saker som skulle dra ner oss alla. Hon blev kar, gifte sig, fick barn och bedrogs sedan av idiotkillen som aven forsoker lansa henne pa pengar och barnen. Paparazzi forfoljer varje steg hon tar och hanger ut bilder och falska texter om allt hon gor. Vem skulle inte tycka det livet var pest att plaga?
Kul for henne om hon lyckas gora en come back om det ar det hon vill men jag ar mest glad for henne om hon lyckas fa sitt liv i balans. A kolla pa bilden nedan, en stjarna ar aterfodd! :)


Vad gor oss lyckliga?

De flesta av oss forsoker leva ett sa lyckligt liv som mojligt. For vissa av oss betyder det att vara sa aktiva vi bara kan for att hinna med sa mycket som mojligt. For andra betyder det att na toppen av karriaren. Vissa reser jorden runt for att soka efter lycka medans andra isolerar sig i ett rum, i en kyrka eller tempel for att finna lyckan djupt inne i sig sjalv. Alla ar vi olika, och tur ar val det.

Jag laste i en bok for ett tag sen att folk var lyckligare forr i tiden. Livet var enklare; mindre komplicerat och folk mindre valmojligheter. Idag har vi i vastvarlden en enorma mojligheter vad vi vill gora med vara liv. Dessa mojligheter bestar av en mangd olika val som maste tas och det ar langt ifran latt att veta hur man ska valja ratt for att na dit man vill. Dagens samhalle ar bade mer utbildade och har det finansiellt battre an tidigare generationer. Resurserna ar enorma och vi lever i ett informationsamhalle da kunskaper kan hamtas fran varje horn.

Livet gar dock fort, valdigt fort och vi maste kunna ta snabba beslut for att kunna hanga med pa basta satt.

I mitt life coach program handlar kapitel ett om 'Vad gor mig lycklig?' Jag har blivit ombedd att lista;

* When did I last feel truly happy?

* Where was I?

* What was I doing?

* Who was I with?

* What makes me happy on a regular basis? List 5 things...

Jag ska satta mig ner och tanka igenom detta och aterkommer imorgon med vad jag kommer fram till...


xoxo

09/09/2008

Efterlysning...


.... en kar van till mig forsvann for nagra manader sedan, om nagon har sett honom kan de da snalla be honom komma tillbaka! Jag saknar han ofantligt! Han ar stor, gul och rund och sprider varme omkring sig....
Ush va fanig jag ar men jag ar sa sjukt trott pa detta eviga regn att jag snart inte vet vad jag ska ta mig till :(

xoxo

Höstjackor

Eftersom mode ar ett av mina storsta intressen och jag an sa lange inte ens namnt nagot om klader i bloggen tankte jag idag rora lite forsiktigt vid amnet.
Har spenderat stora delar av min arbetsdag surfande pa internet pa jakt efter snygga hostjackor/kappor men kan inte bestamma mig vad jag vill ha. Eftersom jag ar valdigt liten sa ser host- och vinterjackorna ofta for stora och klumpiga ut pa mig. Samtidigt behover jag nagot lite storre for att inte frysa, vilket jag iofs anda alltid gor. Det enda jag vet so far ar att jag vill ha en jacka som slutar typ vid rumpan, far inte va langre (da forsvinner hela jag i den) och den far inte vara mindre da jag bara skulle frysa.

Forsta jackan ar min favorit so far. Den ar fran H&M och kostar i stort satt ingenting. OM den skulle tankas sitta bra sa hugger jag den pa en gang. Nasta fraga som foljer ar da vilken farg? Hostens trendiga lila, en harlig brun eller en enkel och lattmatchad svart?

Jacka nummer 2 ar fran FCUK, supersot verkligen. Feminin, annulunda och rikstigt snygg. Dock finns den bara i vitt sa den gar tyvarr bort.


Resterande tva jackor ar fran Burberry. Inte for att jag brukar kopa klader derifran men tanken slog mig vilken enorm investering det skulle kunna vara. Om de nu, mot all formodan, skulle sitta som gjuten pa en kan man ju ha dem ar ut och ar in. De ar stilrena, snygga, eleganta och passar till det mesta. Man kan ha dem till jobbet, till festen, till restaurangen eller som vanlig vardagsjacka. Fragar jag pojkvannen skulle han helt klart saga en av dem, men jag tror nog anda det lutar at H&M jackan for min del, eller.....?

08/09/2008

Life coaching

Jag och en kompis har precis satt igen ett eget litet life coaching program. Jag har kopt en bok som ska leda oss genom detta och jag kommer delvis aven uppdatera denna sidan om hur det fungerar och hur det gar. Forsta steget i boken hette "7 steps to success" och dar skulle man i 7 steg skriva vad man vill andra i sitt liv, hur man skulle kunna na dit och hur vagen skulle kunna se ut. Boken ger bra ideer och drar upp viktiga aspekter hur man ska kunna forandra sitt liv. Sa har sag mina forsta steg ut;


1 IMMEDIATE ACTION
- Write down everything you would like to change in your life
* Bli lyckligare
* Bli mer positiv
* Uppskatta det jag har
* Tycka battre om London, igen…
* Hitta nytt jobb dar jag kan utvecklas inom nagot jag tycker om (Vad?)
* Tjana mer pengar

2 RING THE CHANGES
- Write down 5 ways in which you can be a different person today.
* Mer entusiastisk
* Positiva tankar
* Se framtidens mojligheter – inte hinder!
* Se mina jobbmojligheter, vad vill och kan jag jobba med?
* Do this exercise – Life coaching myself

3 PLAN ATTACK
- Decide where your opportunities are to put these changes into action
* Borja kika pa arbetsmarknaden – finns det nagot for mig?
* Spontan soka jobb
* Lista ner alla BRA saker jag har i mitt liv
* Se framtidens mojligheter – inte hinder!

Som ni ser har jag valt ganska stora mal med mitt life coaching program men man kan aven valja att bara borja ata battre, trana mer, socialisera mer, bli mer kulturell ja vad som helst som man onskar forandra i sitt liv. Jag tycker det ar viktigt att man ibland satter sig ner och fragar sig varfor man gor det man gor och vad man vill fa ut av det. Kanske aven kika pa framtiden och se ens mojligheter och vad man skulle vilja gora av dem och inte se pa vad framtiden har for hinder (som jag ofta gor). Jag tror aven det ar viktigt att se till vad man har i livet och inte vad man inte har for att kanna sig lycklig. Vi far se vad mitt life coaching program kan tankas ge, kanske bara ar skit men vi far hoppas att det ger nagot bra och satter lite fart pa mitt liv. To be continue...

xoxo

Svartsjuka

Forra veckan fick min pojkvan fnatt och blev fran ingenstans plotsligt jattesvartsjuk. Han borjade gasta om att jag och en av mina basta vanner (en kille) stod varandra for nara. Nara ja svarade jag, men vadda for nara? Da borjade han dividera om att jag skulle ha gemensamt med min killkompis an med homom och att gan kande sig utanfor. Jag forsokte forklara for honom att det ar honom jag alskar, hon jag ar attraherad av, honom jag vill sova brevid om natterna och det ar honom jag vill dela mitt liv med. Han lugnade ner sig men verkade anda inte helt nojd och an mindre glad var jag.

Senare samma dag pratade jag med en kopis om det som pastod att svartsjuka ar bra for forhallandet da det haller passionen och glimten vid liv. Detta fick mig att piggna till. Vi kom fram till att bade svartsjuka och gral ar en krydda for forhallanden bara de halls pa en viss niva. Jag trottnr fort pa det mesta (aven killar) om det inte finns nagon spannande del. Vill inte ha en kille som bara vill vara med mig hela tiden utan vill sa klart att min pojkvan ska ha vanner, aven tjejkompisar. Lika sa tror jag det kan vara nyttigt (nar man varit i relationen ett bra tag) att man ser att den andre faktiskt ar popular hos det motsatta konet sa man faktikt ser vardet i vad man har och forstar att om man inte behandlar den andre ratt sa kan han lika garna dra till nagon annan. Det later hemskt men tror det ar latt att ta sin partner for given ibland vilket ar helt fel.


Men ska man saga att svartasjuka ar ett bevis pa att man bryr sig eller att man inte litar pa den andre? Jag kan ju hoppas att det i det har fallet ar det forstnamnda men det kandes anda som det var det sistnamnda. Hur som helst har jag bestamt mig for att inte bry mig utan fortsatta umgas med mina killkompisar som vanligt och det far pojkvannen helt enkelt ta =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...