14/08/2015

Northern Italy Road Trip Part 2 - Garda lake

Resans tredje dag var även resans varmaste dag. Dagstemperaturen låg på 39-40 grader och gick ner till dryga 35 grader på kvällen. 

Vi tog vår hyrbil och körde från Milano till Desenzano del Garda (Garda sjön) där vi checkade in på ett hotell som visade sig vara ett helt fantastiskt. Därifrån tog vi sedan bilen bort till Sirmione, den otroligt vackra lilla staden jag sett fram emot ett visa upp för Christoffer. Problemet var att väl på plats var det så varmt att vi knappt orkade röra oss. Vi tog en kort promenad längst huvudgaran och la oss sedan i skuggan i en liten park i över en timme. Därefter orkade vi med ytterligare en kort promenad innan vi avslutade en en stor glass innan vi körde tillbaka till Desenzano.

På kvällen satt vi först ett par timmar på vår balkong och njöt av en kall öl och såg solnedgången över den gamla hamnen vi hade under oss. När solen gått ner tog vi en promenad längst stora hamnen innan vi vid 21.30 tiden äntligen tyckte att temperaturen var ok för en festlig skaldjursmiddag på en fin restaurang vid den gamla hamnen. Väldigt varm men otroligt mysig kväll.

Om någon ska till Gardasjön och Desenzano kan jag starkt rekommendera Hotel Piroscafo och be om ett rum mot den gamla hamnen. Bara utsikten var värt den tusenlapp hotellet kostade för oss båda för en natt. Den perfekta servicen, deras garage och den goda frukostbuffen var ytterligare några plus.

xoxo

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...