14/08/2015

Northern Italy Road Trip Part 3 - Stefania's wedding in Udine


Stefania var min absolut bästa vän när jag bodde i Milano. Vi träffades genom gemensamma vänner när jag varit i Milano i bara några veckor och blev snabbt väldigt nära vänner, sågs flera gånger i veckan och åkte på små resor ihop.

Största anledningen till vår nordItalienska road trip den här sommaren var Stefanias bröllop i Udine - en stad nära Solvenska gränsen. Det var mitt första Italienska bröllop vilket var en sagolik upplevelse.

Stefania och Davide gifte sig borgligt i ett anikt stadshus i de gamla delarna av Udine. Ceremonin var fin men kort. Bröllopsfesten hölls i en helt magnifik villa strax utanför Udine. Vi bjöds på champagne och Italiensk plockmat/förrätter när vi kom dit och gästerna minglade runt i en dryg timme. Sedan var det dags för middagen. Största skillnaden från Sverige under middagen var att bröllopsparet satt vid ett eget bord. Inga tal hölls. Och inga pussar på brud eller brudgum när dennes respektive gick på toa. De 3 varmrätterna åt var fantastiskt goda. Efter en uppfriskande efterrätt var det dags för tårtbeskärning utomhus. Till denna fanns ett gäng andra efterrätter att mumsa på samt ett enormt fruktfat. De hade ingen bröllopsvals men Stefania bjöd på en liten salsauppvisning på dansgolvet. Det var fri bar men jag och Christoffer var förvånade hur lite folk drack.

Det var en helt sagolik vacker kväll och vi bär med oss den som ett minne för livet!Dagen efter tog vi en tvåtimmars morgonpromenad i Udine innan vi begav oss söder ut mot havet.

xoxo

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...