12/10/2015

Villadag


Igår var vi på hem & villa-mässan Älvsjö. Vi har bott i villan i lite över två månader nu och har börjat få klart för oss vad vi vill ändra på, så en hel mässa full med information och inspiration passade oss perfekt. Bland annat funderar vi på att byta ut hela vårt värmesystem och fick prata med ett flertal experter inom området. Efter att ha läst på en del önskar jag ett värmesystem som är kopplat till både solceller och öppna spisen plus att vi sedan måste välja om vi vill ha luft/vatten eller bergvärme som grundvärme. Stora beslut helt klart.

Efter lunch åkte vi vidare till några vänner till oss som köpte villa en ca månad före oss. Deras villa är i stort sätt identisk vår villa så vi har spenderat mycket tid att jämföra för- och nackdelar, pratat utveckling och renovering. Vi är två par som är näst intill nybörjare i husskötsel och tycker det är lite kul att med nyfikenhet lära oss hur saker och ting fungerar både i huset och i trädgården. 

Deras senaste projekt är att lägga om altan och sänka tomten några decimeter så medan killarna grävde grävskopa fick vi tjejer några timmars kvalitetstid i soffan med den nyanlände bebisen i familjen. Jag fick mig även en första lektion i bebisskötsel och fick ge mig ann både att mata, trösta, natta och byta blöja på den lille. 

xoxo

7 comments:

 1. Låter lite kul att pyssla lite och tänka på hur man vill ha det och så. :)

  ReplyDelete
 2. Va kul att kunna ändra om ett äldre hus helt efter sina egna önskemål! Vi köpte nybygge vilket var otroligt skönt men det saknar så klart helt charmen som de äldre husen har.

  ReplyDelete
 3. Vilken tur att det var en mässa som passade er så bra. Visst är det roligt att bo i hus och få planera, drömma och fundera hur man vill ha det. :)

  You Rock!!!

  ReplyDelete
 4. Men va kul att få tänka till renovera å bygga det man vill...sen så hade jag gärna grävt lite med den där grävskopan!! Ser ju sjukt kul ut!

  ReplyDelete
 5. Vad kul att få greja och hålla på med villan :)

  ReplyDelete
 6. härligt med en sådan dag, mässor är kul och jag längtar själv efter att få bo i hus.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...