30/08/2015

En supersocial vecka

Trevlig söndags-grill-lunch med mina ex kollegor plus killar.


Veckan som varit har varit näst intill för social, om det kan bli för socialt för två överdrivet sociala människor som mig och Christoffer? Vi har haft gäster över för 4 middagar, en lunch och ett spontanbesök. Inför besöken kan det ha känts som vi hellre skulle velat haft En lugn kväll men väl på plats med våra vänner har vi haft så otroligt trevligt och vi har varit väldigt nöjda och lyckliga när vi gått till sängs.

Ikväll efter vårt sista besök för veckan konstaterade vi att vi känner så otroligt mycket riktigt bra människor. Dom är positiva, uppmuntrande och glädjespridande. Dom är kloka, idérika och intressanta och vi har långa tankeväckande diskussioner tillsammans. Framför allt är det människor vi mår bra av, som finns där i vått och torrt och lämnar den där extra lilla glädjekicken efter man fått umgås ett tag. Så, även om veckan har varit lite för fullbokad, har den varit otroligt härlig.

Veckan som kommer är planerad att fokusera mer på träning, hemmet och vila. 

God natt alla fina!

xoxo

29/08/2015

Invigning av nya grillen
Jag och min Sambo har varit väldigt veliga i valet mellan kol- och gasolgrill.

Själv tycker jag kolgrillen är… mysigare! Det doftar godare när man gillar med kol. Hela känslan är härligare på något sätt. Dock är det svårare och framför allt mindre flexibelt. Man måste planera grillningen i god tid och man måste veta vad och hur mycket som ska grillas redan vid start då flexibiliteten att tända på den bara lite grann för en liten stund inte finns.

Till slut tog vi ett beslut och flexibiliteten vann. Då vi har en liten billig kolgrill sedan innan bestämde vi oss för att slå till på en gasolgrill av mellan-prisklassen.

Härom dagen invigde vi den tillsammans med Zarah, Eric och Robert då vi hade en grill-hamburgar-kväll. Vi hann inte få en vidare klar bild av grillens kvalitet men köttet blev gott och vi hade en otroligt trevlig, rolig och avslappnad kväll tillsammans med våra kära vänner. Ikväll kommer Anna och Håkan och grillen ska få visa vad den går för med kött, grönsaks-spett, majskolvar och haloumi.

xoxo

27/08/2015

Hösten - en början på något nytt?

Bild tagen på Djurgården för 2 år sedan...


Stockholms försenade sommar ger oss fortfarande härliga dagar fulla med sol och värme men man märker att hösten är på ingång. Nu tänker jag inte vädermässigt utan planeringsmässigt.

Jobbmässigt så förstår man det genom att nya spännande projekt drar igång, för det gör de alltid på hösten. Allt för att inspirera och jag är ju en av de lättlurade för jag blir väldigt inspirerad. Tar nya kraftiga tag och har storslagna planer på vart jag vill komma med mitt jobb. Vidare har ett par jobberbjudanden ramlat ner i inboxen från andra företag som tydligen också satsar på en spännande höst. Trots att jag vill stanna när jag är blir man ju så glad!

Träningsmässigt är augusti/september ungefär lika hemska som januari/februari. Alla ska börja träna just de här månaderna på året. Alla bestämmer sig för att börja sina nya mycket ”bättre” liv fulla av träning och köerna på de bästa passen är sjukt långa om man inte är ute i god tid. Men den positiva sidan av hösten på SATS är att de alltid introducerar ett gäng nya klasser vilka jag alltid ser fram emot att testa. För att testa nytt är något jag älskar!

Själv undrar jag vad hösten ska erbjuda mig? På jobbet är möjligheterna oändliga och det är upp till mig att ta för mig. Men fritidsmässigt sitter jag i valet och kvalet om jag ska ta upp någon av mina före detta fritidsaktiviteter?

Eventuellt fortsätter jag på ridskolan, min plats är bokad och jag behöver bara skicka in 7000 kr och ta med mig ridhjälmen och åka dit. Jag älskade det i våras! Både stallivet, hästarna och sammanhållningen i gruppen fick mig verkligen att må bra. Men, det finns tyvärr ett men, stallet jag valde ligger väldigt långt bort. I rusningstrafik tog det minst 1,5 timme dörr till dörr. Eftersom min underbara pojkvän kom och hämtade mig varje gång gick ju hemresorna smidigare men annars skulle de ta en dryg timme de med. Det finns närmare ridskolor som egentligen säkert är bättre men de kostar mer och de har köer för att få en plats. Så alternativet är helt enkelt färingsö ridskola eller inget alls.

Nästa alternativ är att ta upp någon dans. I London gick jag på flera danskurser och njöt i fulla drag. Det var otroligt kul och bra träning. Men jag betalar ju för sats, de har dans, men inte riktigt på samma nivå.

Funderar även på att börja på kören igen vilken jag tyckte var kul. Dock tyckte jag gruppen var lite för stor och min kompanjon Cicci har nu flyttat ifrån Sthlm så då blir det inte riktigt samma sak. Kanske ska börja på en annan kör?

Yoga är något jag skulle vilja få mer tid för också. SATS har över 10 olika typer av yoga och vissa klasser och instruktörer är riktigt bra men en riktig yogastudio erbjuder en mycket mer avkopplande miljö än hetsiga SATS. Precis som med dansen känns det dock onödigt att betala för flera olika träningskort när jag eg redan har allt samlat på ett.

Ett annat alternativ är att börja med något helt nytt. Men vad skulle det vara?

Sista alternativet är att nöja mig med SATS och lägga min extra energi på vår villa. Det finns så mycket vi vill göra där men tiden inte räcker till.

Många aktiviteter börjar denna eller nästa vecka så jag har inte så mycket tid att tänka för att bestämma mig.

xoxo

23/08/2015

En dag på havet

 UTÖ
 Baddags för killarna Peter yogar
 Jag mediterar :)
 Hans kom förbi och sa hej

 Styrman


Vilken helg det har varit! Och vilken dag!

Förmiddagen spenderades på Utö med frukost på klipporna, bad, yoga och en kall öl.

Vid lunch gav vi oss iväg seglade. Solen strålade och för min del blåste det lite så där lagom (nästan inget alls) så lugnt och behagligt kluckade vi oss hemåt. Helt magiskt vackert. Jag skäms att säga det men för min del var det årets första seglingstur men förhoppningsvis inte den sista. Riktigt härligt var det!

xoxo

22/08/2015

Family bbq


Min pappa har varit på semester i Italien i nästan 2 månaders tid så förutom på husvisningen så hade han inte sett vår nya villa, men ikväll var det dags!

Jag och Christoffer fixade grillspett som vi grillade på en engångagrill (vår nya grill är på.väg) och bjöd över mamma och pappa på middag. Spontant kom.även Christoffers pappa över och tillsammans avnjöt vi mat, rosevin och tittade på bilder från vår Italiensemester. En riktigt trevlig kväll.

xoxo

HäckarbeteVi har flyttat in på en tomt som man ser att den en gång har varit välhållen. Dock inte så välplanerad.

När vi flyttade igen var den halvt igenväxt och fortfarande dåligt planerad. 

Så nu när sommarn bjuder på fint väder struntar vi i uppackning av kartonger och spenderar mer tid i trädgården istället. Nät vi faktiskt är hemma (ensamma hemma) vilket inte är så där jätteofta. Lördagens projekt blev häcken mellan oss och vår trevliga granne Boel. Det är en häck som är relativt välmående men som hade fått växa sig stor, totalt ojämn och full av ogräs. Det tog oss några timmar att rensa och klippa den men förutom ett par ställen där vi fick ta bort hela träd som växte i den och lämnade hela hål så måste jag säga att vi blev nöja med vårt resultat.

xoxo

En sommarkväll med Tomas Ledin


Igår hade jag, Christoffer, Cicci, Johan, Moa och Robban en helkväll på Gröna Lund. Vi åt middag nere vid vattnet och njöt oss sedan igenom en över 2 timmar lång konsert med Tomas Ledin. 

Konserten började lite segt, i alla fall var publiken lite trögstartad, men sen kom den igång och Tomas Ledin levererade en konsert av högsta klass med alla hans gamla godingar. En riktigt härlig sommarkonsert där folk av alla åldrar diggade i takt.

xoxo

20/08/2015

Nya villan alla vill se


Vi har nu haft vår villa i lite över tre veckor men två veckor av dem har vi varit bortresta. Vi stormtrivs! Verkligen! Idéerna flödar om hur vi vill förändra både tomt och hus för att göra det till vårt egna lilla paradis. 

Vi köpte inte ett renoveringsobjekt som Christoffer från början önskade för att kunna skapa sitt absoluta egna hem. Vi köpte heller inte et nybygge som jag först var inne på för enkelhetens skull. Vi köpte ett charmigt 50-tals hus utan egentligt behov av renovering men för ett pris så vi skulle ha råd med renovering och utveckling för att kunna få till det precis som vi vill ha det. Men det kommer krävas tid och energi för att lyckas med våra planer.

Tid och energi är något vi inte haft överdrivet mycket av den här första tiden i villan. Både jag och Christoffer har båda konstant mycket på scheman och får trixa och pussla för att få ihop allt. Vi är båda lyckligt lottade att ha otroligt många goda vänner och nu står vännerna som på kö för att få komma och spana in vår nya stolthet vilket är kul. Närmaste veckorna är fullspäckade med middagar, luncher och fika-visiter, 

Igår hade vi 4 av Christoffers nära vänner över på middag och plötsligt så frågade en av dem, Anton, vad det bästa och sämsta med vårt nya boende var. En väldigt svår fråga som jag fortfarande funderar på. Det är så mycket som är bra; villan i sig, trädgården(!), lugnet i området, de trevliga grannarna, närheten till tunnelbanan, våra gemensamma projekt, de fina hund-promenadstigarna m.m Men vad är det sämsta? Igår som svar på frågan klämde jag ur mig att jag inte gillar byggnadsställningarna på andra sidan tunnelbanan. Där håller de på att bygga Vällingby Parkstad med en blandning av radhus, parker och lägenhetshus vilket säkert kommer bli jättefint när det är klart. Men just nu är det riktigt fult. Christoffer såg lättat på mig och svarade att om det var det enda negativa så hade vi verkligen hamnat rätt, och det tror och hoppas jag att vi har!

xoxo

18/08/2015

En helkväll med Cicci


Min Cicci ska flytta. Min bästa kompis sedan jag var noll år gammal ska flytta ifrån stan och det gör mig ledsen. Att jag har bott utomlands i över nio år och därmed har flyttat från henne ett flertal gånger räknas inte. Nu bor jag hemma och vill ha mina fina vänner runt mig. Skämt åsido så visst är det tråkigt att hon ska flytta men jag tycker hon gör helt rätt och jag stöttar henne på alla sätt och vis. Det är verkligen en spännande och utmanande tid hon har framför sig. Hon har hälsat på mig nästan vart jag än har bott så snart blir det min tur att packa väskan för att hälsa på henne och hennes nya liv.

Ikväll passade vi på att ha en helkväll ihop. Vi träffades i Rålambshovsparken och körde ett friskis-gymapass i det gröna och slog oss sedan ner i solen och avnjöt en smaskig picknick innan vi avslutade med en kvällspromenad i solnedgången. Vi hade mycket att prata om. Våra liv är omringade av både glädje och sorg och ibland behöver man en god vän för att ventilera alla tankar och finna balansen i allt.

Åh vad jag kommer sakna henne. Men tur att vi har whatsapp, telefon och alla tekniska medel för att hålla en god kontakt trots lång distans.

xoxo

17/08/2015

John and Lisas wedding in Stocka / Hudiksvall


I lördags var jag och Christoffer på ytterligare ett bröllop. Det var min fina kompis Lisa som gifte sig med sin John uppe i deras hemstad Stocka utanför Hudiksvall. Det var en magisk dag där alla pusselbitar föll på rätt plats.

Ceremonin ägde rum på en liten ö strax utanför Stocka så alla gäster fick åka flotte dit. Bara det var otroligt fint. Vigseln var fantastisk och trots att jag gjorde allt jag kunde för att inte gråta rann tårarna vilt när samtliga gäster i slutet av vigseln överraskade brudparet att stämma in i sången "aldrig ska jag sluta älska dig".

Efter lite mingelmat med tillhörande bubbel bar flottarna gästerna tillbaka till Stocka hamn där middagen och festen hölls. Jag tror aldrig jag har hört så många kul tal under samma kväll - folk var så otroligt kreativa och vanliga tal blandades av spex, sång, videoklipp, bildvisning m.m

Själv är jag ingen talare men till och med jag tog mod till mig att ställa mig upp, säga några utvalda ord och överlämna en fotobok/ett minne från möhippan till vår kära brud.

Kvällen avslutades med en en kort vals följt av ett ordentligt rockande på dansgolvet av nästan samtliga gäster.

Kort och gott var det en helt perfekt dag med massvis av kul folk på samlade på samma plats.

Dagen efter åt vi först en lång och god frukost med familj och vänner hemma hos Lisas föräldrar och därefter körde jag och Christoffer till Hudiksvall för an härlig sommarpromenad. Glada Hudrik visade sig vara en otroligt söt och fin stad!

I övrigt hann jag även med närmare 80 mil och över 8 timmars övningskörning i helgen. Jag kan lova att det var en trött men stolt Maria som kom hem igår kväll :)

xoxo

xoxo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...