29/11/2015

En riktig familjehelg


I lördags morse var jag och Christoffer uppe med toppen. Vi packade med oss en liten picknick-frukost och begav oss mot Linköping. Jag (övnings) körde och tyckte det var en väldigt behaglig bilkörning; lite trafik, bra sikt och storslagen musik i bilen. 

Väl i Linköping tog vi bord på hotel Scandic där vi hade bokat bord för brunch och inväntade resten av familjen. Christoffers mamma har nyligen fyllt år och idén bakom hela helgen var att överraska och fira henne, vilket vi verkligen gjorde vi. 

Vi åt en otroligt god brunch på Scandic och eftersom vädret var tråkigt spenderade vi resten av dagen hemma hos Christoffers syster. VI lekte med barnen, spelade sällskapspel, flög radiostyrd helikopter, fikade och lagade en riktigt ståtlig 4-rätters middag. Jag själv har nog aldrig lagat en så pass fin middag tidigare och trots att jag bara var en liten hjälpreda i matlagningen var det väldigt kul att vara del av den. Det blev en riktigt mysig dag och kväll.


Idag söndag och första Advent hann vi med en storfrukost med familjen, lite mer sällskapsspel och en innebandyträning innan vi for upp mot Stockholm igen. Fortfarande med mig bakom ratten vilket gick fint ända tills vi hamnade mitt i en otroligt stökig infartstrafiken mot Stockholm. Det var inte läge att mitt på motorvägen byta förare så det var bara att bita ihop och vi bägge satt på helspänn någon timme eller så. Men det gick bra och vi åkte via stan och hämtade upp mina föräldrar och åkte sedan hem till oss där vi lagade mat och åt gott tillsammans. 

Vilken familjehelg! 
Jag är så glad att jag och Christoffer fungerar så bra ihop med våra, vad ska man säga, nya familjer vilket man verkligen inte ska ta som en självklarhet. 

Klockan är nu bara 21 men jag är otroligt trött och ska nog redan nu börja fixa mig i säng.
God natt
xoxo

27/11/2015

Mall of Scandinavia och Hunger games på Imax


I kväll satte jag för första gången min fot på det gigantiska Mall of Scandinavia i Solna. 
Det har ju pratas så otroligt mycket om det och jag har varit lite nyfiken att få se det men har dock inte haft brotom utan tänkte gå dit efter nyår eller så. Men nu så hamnade vi där snabbare än vad vi hade trott när vi igår spontant bestämde oss för att gå på bio ikväll. Vi ville se fjärde Hunger games-filem Mockingjay part 2 och vad kunde då passa bättre än att se den på Sveriges första Imax-biograf som finns i Mall of Scandinavia?

Så vad tycker jag om det hela spektaklet? 
Jo, jag tycker Mall of Scandinavia är stort, snyggt och fräscht. Det finns några kul butiker jag inte är van att se. Royal design har b la fått en stor och fin butik och R.o.o.m likaså. Sen blev jag glad att se Pull & bear, Intimissimi och Kiko Milano. Men i längden ser jag bara Mall of Scandinavia som ytterligare ett köpcenter i mängden och jag kan erkänna att jag egentligen inte så stormförtjust i köpcentrum. 

Vi åt en snabb middag på Vigårda innan det var dags för bion. Filmen, Hunger games - Mockingjay part 2 (långt namn...) tyckte jag var bra. Den var spännande och hade en del coola scener. Men böckerna är bara så mycket bättre än filmerna, som alltid. 
Imax biografen var istället lite av en besvikelse. Skärmen var gigantisk och kändes lite för hög. Jag hade förväntat mig en något smalare skärm men längre. Dvs jag hade förväntat den se att ut som Imax i London men det gjorde den inte... 
Men men filmen var i 3D vilket var coolt och ljudet var helt suveränt. Iom att vi köpte biljetterna igår satt vi dock inte så bra. Vi hamnade i mitten på andra raden och jag kan direkt säga till er som tänker gå dit att ta platser så långt bak som möjligt i salen. Då skärmen är så oroligt stort blir det rätt jobbigt att sitta för långt fram, framför allt när filmen är 2,5 timme lång...

Nu ska jag skynda mig ner till tv'n och se snabbrepriserna från kvällens Idol och vilka två som går vidare till finalen nästa vecka.

God natt alla fina!

xoxo

26/11/2015

Premiär av den öppna spisen


Torsdag den 26e november, en gråmulen och kylig dag som i sig knappast bidrog till att pigga upp humöret. På jobbet lyder det mot bokslut, igen. Det känns som vi precis har avslutat oktobers bokslut och nu börjar jag redan pro-aktivt arbeta med nästa veckas bokslut för att slippa den värsta stressen. Tiden går verkligen fort. 

Det som piggat upp dagen är lunchen med pappa som vi äntligen lyckades få till. Vi åt på tjusiga Nosh & Chow vilket var fantastiskt gott och trevligt. 

Efter jobbet var jag på mitt sedvanliga yogapass vid Fridhemsplan och på tunnelbanan hem hade jag trevligt telefonsällskap. Väl hemma lagades fisk i ugn och medan vi för första gången sedan vi flyttade in i villan kom oss för att tända den öppna spisen. 

Nu undrar ni vad vi är för några lata människor som låter nästan hela November passera innan vi tänder vår första brasa men för att förklara oss lite så har vi helt enkelt inte haft något gnistgaller och därför inte vågat elda tidigare. Men den som väntar på något gott.... För oj vad mysigt det är att sitta i värmen framför den öppna spisen och drömma sig bort till ljudet av den knastrande brasan. Kakelugnar och braskaminer må vara mer effektiva för värmen men ingen av dem slår mysighetsfaktorn med en riktig brasa.  

xoxo

Träningsmål


God morgon allesammans. 
Idag vaknade jag med en galen träningsvärk i axlarna och jag kan inte riktigt bestämma om jag tycker om känslan eller inte. Generellt gillar jag träningsverk, det känns som ett gott betyg på väl utförd träning. Men just axlarna är en ganska jobbig del av kroppen att ha värk i. Igår tränade jag i sedvanlig ordning body pump ihop med Jessica på SATS Regeringsgatan. 

Jag har i stort sätt alltid tränat regelbundet. Som barn gick jag på dans. Under ungdomsåren red jag flera gånger i veckan. Någon gång under gymnasiet köpte jag mitt första träningskort på friskis & svettis och började träna en blandning av kondition och styrka. Första året efter gymnasiet köpte jag träningskort på SATS och under mina universitetsår tränade jag mycket gruppträning med fokus på dans, body pump och yoga. När jag flyttade till Irland tränade jag mest simning. Sen kom mitt första riktiga träningsuppehåll… 

Jag flyttade till Bologna i Italien för 8 månaders Erasmus-utbyte. Jag hittade inget gym i normal prisklass. Jag rörde mig med moped vart jag än skulle och jag pluggade otroligt mycket. Det vill säga att jag hade ett otroligt stillasittande liv. Det straffade sig direkt och jag gick upp flera kg i vikt och jag fick ryggont. Väl hemma i Sverige igen återupptog jag träningen på sats som aldrig förr och min kropp började sakta må bra igen. 

Jag slutförde mina studier och flyttade till London där jag relativt fort signade upp på gym och efter något år gick jag över till att enbart träna olika typer av dans på en helt fantastisk dansstudio. Sen flyttade jag till Italien igen men ville inte göra samma misstag som förra gången. Den här gången hade jag heller inte råd med ett gymkort men såg istället till att gå närmare milen om dan och träna både styrka och yoga hemma med jämna mellanrum. När jag efter ett år i Italien fått till en lite mer stabil ekonomi blev det gymmet igen med fokus på löpning, dans och lite styrka. 

Efter lite över åtta år utomlans kom jag sedan äntligen hem till Sverige igen och det dröjde inte många dagar innan jag skrev in mig på SATS igen. Första året tränade jag så ofta jag hade tid och älskade det, levde för det. 

Jag har nästan alltid tränat men jag har haft olika mål med min träning. Målen och motivationen har varit allt ifrån att bli bättre på dansen, starkare eller smalare i kroppen, uppnå ett visst antal träningspass inom en viss tid. Jag har ofta verkligen brunnit för att nå mina mål. 

Men nu i somras hände något, jag blev sjuk och fick sluta träna en period. När jag sedan nu i höst, efter både sjukuppehållet och semestern skulle börja träna igen hade jag tappat motivationen. Jag fick helt enkelt tvinga mig till gymmet trots att jag hade så mycket annat jag väldigt mycket hellre ville göra, som att fixa/renovera hemma. 

Nu har jag kommit i balans igen och tränar regelbundet men utan något egentligt mål. Jag tränar för att må bra. Jag vill ha en bra grundkondition för att hålla mig frisk. Jag vill ha en stark, smidig och flexibel kropp för att undvika skador. Jag vill att alla dagar ska innehålla träning för både kropp och huvud för att kunna sova gott. 
På SATS tränar jag i snitt bara tre gånger i veckan nu för tiden och har lite dåligt samvete över det, jag skulle vilja köra fyra! Men jag kör spinning, body pump och yoga vilket är en bra en bra kombination av både kondition, uthållighet, styrka och smidighet. Jag lunchpromenerar så ofta jag kan och tar ofta trapporna istället för rullrappa eller hiss. 

I samband med att jag skriver det här inlägget blir jag ändå rätt nöjd med den träning jag bjuder min kropp på den här hösten och tänker sluta ha dåligt samvete för att jag sällan hinner med det där 4e passet på gymmet. Ni fick även en liten snabbdragning av min livshistoria :)

xoxo

24/11/2015

A little girl mixI kväll har jag varit på en sån där riktigt trevlig tjejkväll med både aw drinkar och tapas middag. 
Det var Lisa som stod som arrangör för kvällen och hade bjudit in en kul mix av vänner. Barndomsvännen var med, två före detta studiekamrater och två kollegor varav en relativt nyinflyttad från Brasilien. Vi var lite lagom många och alla hann både prata och skratta med alla. 

För att generalisera lite skulle jag säga att Svenskar är ganska dåliga på att blanda sina vänner. I alla fall många tjejer. Många grupperar nog sina vänner och umgås med vängrupperna separat. Kollegor för sig och sina barndomsvänner för sig. Om kollegan frågar om hen vill hitta på något efter jobbet en dag så blir svaret ofta 'nej tyvärr jag kan inte för jag ska träffa några vänner'.  Medan jag tycker att man i de allra flesta fall borde svara "jag ska träffa några vänner i kväll men det vore kul om du också hängde på".

Jag har alltid gillat att dra ihop mina vänner. Inte bara för att det var ett effektivaste sättet att hinna träffa alla vännerna när jag under mina utlandsår hälsade på hemma i Stockholm, utan även för att jag själv tycker det är kul att mina vänner får lära känna varandra. Idag känner nästan alla mina vänner varandra och hälsar med en kram när de ses vilket gör mig jätteglad.

Därför blir jag alltid extra glad när mina vänner gör samma sak och bjuder med mig i olika kompis-konstellationer. Lisa är väldigt bra på det och jag känner numer flera av hennes fina vänner och tycker det är kul att träffa dem. 

I kväll var en enkel, rolig och riktigt trevlig kväll.

xoxo

23/11/2015

Godmorgon ny vecka


Vilken strålande start på den nya veckan. Det må vara isande kallt och jag är allt annat förtjust i kyla men dagarna blir ju så vackra när solen skiner sådana här kalla dagar.

Förra veckan gick otroligt snabbt och när jag igår hade en liten veckoutverdering på telefon med en kompis så insåg jag att jag inte gjorde så mycket alls varken under veckan eller helgen.

Förra veckans bästa var Sanna Brådings föreläsning på tisdagen och lite annorlunda yogaklass i torsdags. 

Helgens bästa var den otroligt goda middagen vi bjöds på hemma hos Julia och Mattias i lördags kväll. Jag och två av mina ex-kollegor Julia och Teresa från banken ses med våra sambos för en middag hemma hos någon av oss var 6e vecka ca. En himla trevlig liten tradition. I lördags var vi i Julias nya lägenhet och bjöds på hemlagade hamburgare med de godaste hembakade hamburgerbröd jag någonsin ätit. 

I övrigt har jag och Christoffer varit hemma en hel del hemma under helgen. Vi har städat, byggt och fixat och igår fyllde vi bilen max med ”skrot” till återvinningen. Så himla skönt att få det fint hemma. 

Veckan som kommer ska bjuda på rätt mycket jobb, en del träning, en tjejmiddag och en lyxlunch. Inget direkt speciellt men jag tror det blir en rätt bra vecka ändå!

Ha en fin måndag allesammans!

xoxo

19/11/2015

Internationella mansdagen


Idag är internationella mansdagen. Tycker ni det är något man bör fira? 

I Italien firas internationella kvinnodagen ganska ordentligt. Killarna ger sina närmaste (mamma, syster, flickvän och nära tjejkompisar) en gul mimosablomma medan tjejerna oftast passar på att ta kvällen till ära som en riktig tjejkväll med spa, god mat eller slorslagna fester på schemat. Många barer och nattklubbar ser till att enbart tjejer kommer in fram till en viss tid och personalen är ofta extra elegant klädda eller minimalt klädda. Vissa ställen har live musik medan andra bjuder på en roligare variant av strip show. Dvs, internationella kvinnodagen firas ganska ordentligt. Under mina år i Italien har jag aldrig hört talats om den internationella mansdagen. 

Nu bor jag i Sverige där kvinnodagen uppmärksammas medan den internationella mansdagen passerar utan att de flesta ens vet om det. Varför är det så? Vi som lever i landet där mannen och kvinnan ska vara så lika. 

Jag är feminist i den bemärkelsen att jag står får jämställdhet. En man och kvinna som har samma jobb och presterar lika ska tjäna samma pengar. En man som vill jobba som sjuksköterska, sekreterare eller förskolepedagog ska vara lika välkommen på sin arbetsplats som en kvinna som vill jobba som rörmokare, byggtekniker eller brandman. Man ska se till personens kompetens och inte dess kön. Låter det inte självklart? 

Nu råkar det ju vara så att mannen och kvinnan inte är lika med bägge delar behövs för att generationerna ska leva vidare. För att få en balans i samhället. Och därför tycker jag att om kvinnan ska firas på sin dag så ska mannen firas på sin dag.

På nätet läste jag och mina kollegor idag att Internationella mansdagen avser att fokusera mannens hälsa, uppmärksamma mäns bidrag till samhället, förbättrade relationer samt lyfta fram positiva manliga förebilder. Så jag tänkte lyfta fram mina manliga förebilder, min sambo, min pappa, min chef och min svärfar. 

Min sambo för att han är mitt allt. Han har sedan vi träffades visat mig var riktig kärlek är, Han ställer upp i vårt och torrt och finns där varje stund jag behöver honom. Vi har redan hunnit gå igenom massor av gott tillsammans men även en helt del jobbiga faser som fört oss allt närmare varandra.
Min pappa för att han är den största manliga förebilden i mitt liv. Trots att mina föräldrar skiljde sig när jag var liten har han alltid funnit där för mig. Stöttat mig i stora beslut i livet. Peppat mig när tiden varit svår. Har alltid överöst mig med kärlek och generösitet.
Min nuvarande chef, och enda kollega på finance, som med en enorm nyfikenhet och intelligens alltid ser komplicerade problem som ett sätt att lära sig något nytt. Som har ett tålamod som aldrig verkar ta slut. Som gett mig ett otroligt förtroende och frihet att sköta mitt jobb. Som verkligen tror på mig, lyssnar på mina åsikter och ständigt försöker öppna nya dörrar för att jag ska gå vidare inom min yrkesroll.
Min svärfar som inte bara är min sambos största förebild men numer även min. Som med en händighet, uppfinninghet och klipskhet som få förunnat kan lösa varenda problem som uppstår och därmed bidra till en enorm trygghet.

Jag har egentligen även många nära manliga vänner som jag ser upp till men är ingen nämnd så är ingen glömd. Alla dessa män är otroligt viktiga i mitt och värda en extra tanke dagen till ära. 

Bilden är på min sambo under sommarens roadtrip i Italien. 

xoxo

Myskväll med mamma och Stella


Tänk vad mycket man kan hinna på en dag! 

I morse tog jag och min sambo emot vår andra offert från en badrumsrenoveringsfirma. Vi gick igenom allt praktiskt och jag ställde mina frågor. Vi har tänkt att få in 5 offerter innan vi väljer. Det handlar om rätt mycket pengar så man vill ju välja rätt.

På jobbet var det en icke stressig men väldigt produktiv dag. Jag hann med hur mycket som helst. Massor av smått som jag sparat till bättre tillfällen blev jag äntligen av med från min to do-list.

På lunchen var jag på promenad med Johanna och lilla Olivia. Vi köpte en god grillad macka från Panini Internazionale och traskade längst Strandvägen bort till Djurgården och tillbaka. Riktigt mysigt trots lite ruggigt väder.

Efter jobbet var jag på body pump på Sats Regeringsgatan. Body pump 96 lanserades och så klart var jag på plats. Det var ett kul och bra pass, bättre än 95an, trots att jag tycker att för mycket fokus ligger på benen och för lite på ryggen. 

Efter träningen mötte jag upp mamma och vi köpte med thaimat och gick hem till henne. Min sambo är i Mora med jobbet och jag passar på att ha en hel-mys-kväll med mamma och hennes vovve Stella. Imorgon bitti har jag bara en kvart till jobbet också, hur skönt som helst. 

xoxo

18/11/2015

En fantastisk föreläsning med Sanna Bråding


Igår var jag, Lisa och Lia på en föreläsning med Sanna Bråding på Oscarsteatern. Ni som bott i Sverige känner säkert igen henne från både filmer, P3 radio och presentatör av idol och grammisgalan. Själv bodde jag utomlands de åren och minns henne enbart från tv-serien Tre kronor som jag följde som barn. 

Jag hade inga stora förväntningar inför föreläsningen utan tänkte nog att det bara var en (fd?) skådis sätt att tjäna lite enkla pengar. Men som så många gånger förr hade jag fel. Sanna Bråding visade sig vara en otroligt duktig föreläsare och att hon är en duktig skådespelare fanns det inga tvivel på. 

Sanna pratade kort och gott om sitt liv. Från att ha varit en duktig skolflicka, genom år av karriär och kändisskap till att ha hamnat längst ner på botten och åkt in i fängelse för drogmissbruk. Trots att jag inte har varit med om en bråkdel av det hon har fått gå igenom i våra nästan lika långa liv kände jag igen mig i så mycket hon pratade om. Om kontrollbehov. Om prestationsångest. Om det ständiga sökandet efter att bli bättre och bäst på... allt.

Vart skillnaden går från att vara en duktig skådespelare eller en duktig föreläsare vet jag inte men något som är säkert är att Sanna bemästrar bägge talangerna. Hennes gripande och känslosamma berättelse fick våra ögon att fyllas med tårar samtidigt som hon om och om igen fick oss alla att brista ut i skratt. På slutet stod publiken upp och klappade händerna med sån kraft att man skulle kunnat tro att det var en hållbar fredslösning Sanna kommit med, men det var det inte. Hon hade bara genom att ha berättat sin egen historia fått oss att tro lite mer på vår egen. Hur man ska tro på sig själv, finna balans i livet och våga falla för att sedan än starkare resa sig upp igen.

Det är upp till oss att göra det bästa av det vi fötts med och lära oss hantera oss själva. Inte fly ifrån oss själva eller kämpa för att bli någon annan.

Livet handlar om att hitta balans. Det är som yin och yang. Mörkret och ljuset. Vi behöver båda två. Och vi behöver inse hur vi som människor är en helhet av sinne, kropp och själ. Alla delar behövs tas omhand och ses för att kunna uppnå balans,. 

Livet handlar inte om hur vi faller, utan hur vi reser oss igen. Så tänk er för innan du dömer folk omkring dig. Förebilder är de som vågar möta sig själva snarare än sådana som bara går omkring med en lycklig fasad. 

Det är bara lite av det vi fick höra på Sanna Brådings fantastiska föreläsning igår. Vet inte hur mycket Sanna föreläser men om ni får chansen skulle jag absolut rekommendera er att gå på en av hennes föreläsningar.

xoxo

17/11/2015

25 favoriter


Har ganska mycket på jobbet den här veckan och hemma går tiden mest åt att fixa det sista i det nyrenoverade sovrummet innan det ska klarförklaras. Med andra ord inte så mycket att blogga om så istället bjuder jag på en liten favoritlista jag hade på lager.

1. Favoritpryl: Bra början men jag vet inte! Min säng, fast det är ju ingen pryl. Mobilen kanske, den används till så mycket. Min kamera annars.
2. Favoritklädsel: Klänning
3. Favoritskor: Ballerians
4. Favorithemmakläder: Leggings och hoddie (som på bilden ovan)
5. Favoriträtt: Pulled pork
6. Favoritdryck: Äppelmust
7. Favoritblomma: Liljor
8. Favoritkrukväxt: Alovera, oliv och murgröna
9. Favoritplats: Min villa
10. Favoritland: Sverige för att bo i. Italien för att semestra.
11. Favoritglass: Spirello
12. Favoritefterrätt: Citronsorbet och morotskaka
13. Favoritbok: One day - David Nicholls
14. Favoritmusik: Lyssnar på mycket. B la Coldplay, Antonello Venditti, Passenger
15. Favoritdrink: Alkoholfri fruktdrink. Mojito om det måste vara med alkohol.
16: Favoritvin: Pinot Noir, men kan erkänna att jag är allt annat än en vinexpert
17: Favorithudkräm: Elisabeth Arden Grean tea honey
18. Favoritschampoo: Kerastase
19. Favorithandtvål: Rituals
20. Favoritperfym: Daisy - Marc Jacobs & Channel Chance
21. Favoritkaffe: Äkta Italiensk cappuccino
22. Favoritte: Clipper sleep easy & Pukka Love
23. Favorittidning: DN
24. Favoritstad: Stockholm
25. Favoritperson: Oj många. Min sambo Christoffer, mamma, pappa och mina bästa vänner.

xoxo

15/11/2015

Grattis mamma!


Igår kväll firade vi mamma på hennes födelsedag. Vi åt ute på Italienska Grappa vid St Eriksplan och sedan efterrätt hemma hos mamma där min hemlagade morotskaka väntade. En riktig familjekväll. 

På dagen hann jag med yoga, promenad och lunch på Cafe String med Jessica. 
Jag och Jessica har känt varandra i 15 år nu och delar många roliga minnen ihop som vi igår försökte återskapa med hjälp av varandra. 

En intensiv lördag som låg grund till min välförtjänta sovmorgon i morse. 
Idag är jag väldigt glad för min helgprenumeration av DN. Är inne på min andra kopp te och läser tidningen från början till slut. Tycker Peter Wolodarski skriver väldigt bra i dagens söndagskrönika, ni kan läsa den här.

Ha en skön söndag!
xoxo

14/11/2015

En fredag på Stureplan


Det som igår var planerat till en relativt lugn tjejkväll med min bästa kompis Cicci kom att bli en helkväll med ett större gäng vänner och bekanta.

Jag och Cicci träffades upp på Boquerian efter jobbet men då det som vanligt var överfullt så hamnade vi istället för en aw-drink på Galway's där vi hann prata igenom allt som hänt. Därifrån gick vi vidare för middag på K25. Trots att jag jobbar bara ett par minuter från K25 var det första gången jag var där och blev positivt överraskad. Matutbudet var varierat och helt klart prisvärt då de flesta rätterna låg under hundralappen. Stället är ungdomligt, trendigt och lite stimmigt men passade vårt humör så där på en fredagskväll.

Efter maten traskade vi ner till Escalier på Stureplan där vi mötte upp våra pojkvänner med vänner och där blev vi kvar. Vi satt på bästa läget längst in i lokalen i sköna soffor och med den öppna spisen framför oss och minglade runt i gruppen. 

När jag var 19-20 hängde jag på Stureplan nästan varje helg och hann gärna med inte bara en av nattklubbarna utan kvällen kunde börja på Berns för att fortsätta på Sturecompaniet och till sist sluta på Spy bar. Jag hade så klart kul men det var något med det livet som sedan fick mig att tröttna på Stockholm, dess kylighet och ytlighet. 

Efter 4 års studier på annan ort i Sverige och 9 år av jobb utomlands är jag nu tillbaka i Stockholm och älskar det. Stureplan är liksom Söder, Kungsholmen och Vasastan bara en del av det enorma utbud och variation som Stockholm erbjuder. Jag kan uppskatta en öl på en sunkig pub på söder lika mycket som ett glas vin på en av Östermalms fina barer.

Igår blev det en enkel spontankväll på Stureplan med många bra människor omkring mig vilket var precis vad jag behövde. 

---

Idag är det lördag, himlen är brå och jag ska snart iväg och träna med Jessica. Sitter nu med vaniljlatten i handen och läser om allt hemskt som hänt i fina Paris igår kväll. Ögonen tåras och jag tänker att det lika gärna kunde varit i Stockholm. Verkligen fruktansvärt!

xoxo

13/11/2015

Ett sista farväl


Igår var begravningen av min fina vän. Stunden som jag både har väntat på och fruktat inför. 

Det var en otroligt känslosam begravning med en jättefin begravningsceremoni i kyrkan direkt följt av jordfästning på kyrkogården. Därefter bjöds gästerna på lunch och fika, vi fick höra live sång och fina tal. En fotobok skickades runt och de som ville kunde skriva en sista hälsning till min fina vän i en speciell bok. Allt var planerat in i detalj för att passa just min fina vän. Med på begravningen fanns de flesta av mina egna nära vänner som genom mig under åren fått lära känna min fina vän. Det kändes tryggt och fint att alla ville vara med.

Det var två tal från minnestunden som jag fortfarande bär inom mig. Det ena var ett helt fantastiskt tal från min fina väns syster som fick oss alla brista ut i både skratt och gråt. Och sedan var det min fina väns gudfar som läste upp en dikt som jag tycker var tankevärd och därför väljer att dela den här. 


Gråt inte vid min grav.
Jag finns inte där
Jag finns i solens spegelblänk på fjorden.
Jag finns i vindens lek över sädesfälten.
Och när Du en tidig morgon väcks av fåglars kvitter,
då är det min röst du hör.
Så gråt inte vid min grav.
Jag är inte död.
Jag har bara gett mig av

Det var en fin eftermiddag som jag antagligen kommer bära med mig för all framtid. Men det jag framför allt vill minnas är alla fantastiska stunder och minnen jag delar med min fina fina vän. Allt kul vi gjort tillsammans. Allt intressant vi pratat om. Jag vill bära vidare hennes positivitet och trygghet. Och framför allt hennes välvilja att alla i hennes omgivning skulle må bra och få vara med. 

Nu är det snart helg och jag har mycket kul och mys att se fram emot. 
Ha en fin fredag den 13:e allesammans!

xoxo

10/11/2015

Lunchpromenader


Jag har tyvärr ett väldigt stillasittande jobb. Visst går jag omkring inne kontoret då och då och står upp vid bordet någon timme om dagen, men i stort spenderar jag säkert 6 timmar om dagen sittandes. Inte för att jag har några problem med ryggen eller dylikt (peppar peppar) men jag känner ändå att det inte är bra för mig att sitta så mycket så sedan en tid tillbaka försöker jag att kompensera det genom att ta mig ut på promenader på lunchen. Om än bara en kvart så känner jag att det är bättre än ingenting. Ibland går jag själv, ofta med telefonsällskap och ibland får jag promenadsällskap. 

Idag hade jag planerat lunch och lunchpromenad på Skeppsholmen med Johanna och i sista stund fick vi även med oss Anna. Solen strålade och vi traskade fram med lunchmackan i handen och barnvagnen i den andra. Otroligt härligt.

xoxo

09/11/2015

En måndagslista
Hur har din helg varit?
Lite upp och ner. Fredagskvällen var toppen och likaså var min söndag riktigt bra. Lördagen vill jag inte ens tänka på....

Vad har du för planer för dagen?
Dagen har numer nästan passerat. Började dagen med ett läkarbesök. På jobbet var det relativt lugnt och jag hann ta ikapp lite saker som jag halkat efter med. Tog en lunchpromenad med Johanna telefonsällskap. Ikväll ska jag laga köttfärssås och så ska vi göra det sista i renoveringen av sovrummet.

Vad gjorde du igår kväll?
Åt god mat och såg ett avsnitt av Bron

Vad har du på dig?
En svart klänning, svarta stövlar, en grå kavajkofta och ett långt silverhalsband. 

Vad åt du till frukost?
En ost- och skinkmacka och en kopp early grey-te. 

Hur många gånger har du tänkt träna den här veckan?
Har planerat in 3 pass - Core pulse, spinning och yoga. 

Vilken tid vaknade du i morse?
06:45. 5 minuter tidigare än vanligt pga av läkarbesöket. 

Har du något mål på jobbet du vill uppnå den här veckan?
Få bättre koll på de vidarefakturerbara kostnaderna i lönefilen. Säger er ingenting jag vet :)

Sov du gott i natt?
Ja verkligen, men sov bara runt 7 timmar vilket är lite för lite för mig...

Någon speciell person du vill höra av dig till den här veckan?
Tål att funderas på. Har regelbunden kontakt med väldigt många just nu, antagligen pga av det tråkiga som hände. 

Vilken var den senaste bloggen du läste?
Oj osäker. Men jag tror det var evahle.se
En välskriven och tankeväckande blogg jag läser rätt ofta

Några kul planer i veckan?
Ser fram emot morgondagens lunch med två av mina bästa vänner. Och lördagens middag med familjen. 

Har du redan planerat helgen?
Nja. Har planerat en födelsedagsmiddag på lördag kväll och yoga på söndag förmiddag. Inget mer än så länge.

Veckans måsten?
Måste och måste men vi vill gärna bli klara med sovrumsrenoveringen. 

Saknar du någon?
Jag saknar min underbara kompis Amanda som bor i Frankrike. 

Vad längtar du efter?
Att få rida. Det var flera månader sedan jag satt på en hästrygg nu. Det är bland det bästa jag vet och det är lite trist att det inte blir av oftare. 

Bilderna är från i våras när jag och sambon tog oss ut på en dagsridtur i en nationalpark på Curacao i Västindien. En helt underbar dag jag ofta tänker på.

Ha en fin måndagskväll nu!

xoxo

Jazzbrunch på Mossebacke


Söndag den 8e november och fars dag. 

Jag började dagen med mitt favorit-yogapass vid Fridhemsplan. Söndagsyogan har alltid olika teman och igår var temat ”perspektiv”. Hur två personer kan uppleva samma sak men se situationen på hela olika sätt. Hur man indirekt kan välja hur man ska se på saker och ting. Hur kan lära känna sig själv så pass väl att man när situationen uppstår kan undvika att reagera på det sämre sättet, t ex när man blir stressad. Värt att tänka på!

Efter yogan träffade jag upp min kära pappa och tillsammans gick vi till Södra teatern där jag bokat en så kallas jazz-brunch för oss båda. Det visade sig vara en väldigt lyckad farsdagspresent. Pappa älskar jazz och maten var god. Brunchbuffén var relativt stor och bjöd på både kall och varm mat, ostbricka, pannkakor och våfflor och en dessert-buffé. Hela jazzbrunchen var väldigt trevlig och rekommenderas varmt. 

På kvällen var jag och sambon bara hemma och tog det lugnt. Jag lagade kyckling i ung och en potatisgratäng med getost som blev väldigt god och vi såg ett avsnitt av bron som blir allt mer spännande. 

xoxo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...