31/12/2015

Gott Nytt ÅrSitter på tunnelbanan på väg till årets sista middagsbjudning, årets sista fest. Nya året ska firas in på hela andra sidan stan, rättare sagt Bagarmossen, så vi tuffar i stort sätt fram längst hela långa gröna tunnelbanelinjen.

Champagnen är med, en glittrig nyårsklänning på och jag är redo att fira in ett nytt riktigt bra år. 

Önskar er alla ett riktigt gott nytt år!

xoxo

NyårsaftonsdagenJag och mamma provar likadana toppar på Åhléns :)

Årets sista dag och en dag då många antingen stressar inför kvällen eller bara slappar. Själv bestämde jag mig för att jag inte ville göra något av dem utan efter frukost tog jag mig ut på en promenad och mötte sedan upp mamma i Vällingby centrum. Jag bor egentligen inte alls långt bort och ändå har jag i stort sätt aldrig varit där. Jag gillar att införskaffa nya prylar och kläder men jag gillar verkligen inte att gå i butiker så som sagt blir det sällan av. Men idag gick jag med mamma i en dryg timme ut och in i butiker men inte hittade jag något roligt att köpa för det. Istället fikade vi på Waynes, som för övrigt har börjat servera Matcha latte

Nu är jag hemma och ska slänga mig i duschen och sen göra mig fin inför kvällens middag/fest.

xoxo

30/12/2015

Karriäråret 2015


Jag är ingen karriärsmänniska så rubriken kanske är lite vilseledande. Men jag är en människa som gillar att jobba, som gillar utmaningar och som älskar att ständigt lära nytt så jobbet är viktigt för mig. Jag är en organiserad och effektiv person som älskar planering och siffror. Framför allt om det handlar om att lösa problem med siffror, t ex avstämningar av konton eller balanser, yam yam. Nu börjar det här låta om ett cv och det var ju inte meningen. 

Men jag är precis på väg hem från årets sista jobbdag. Arbetsdagen var egentligen tänkt att vara hemifrån men i och med renoveringen valde jag att åka in till kontoret istället. Vi var fem tappra själar inne på kontoret och jag var ensam på min avdelning så det blev en lugn och effektiv dag. Jag lyckades arbeta undan allt jag hade lagt åt sidan senaste dagarna och städa undan på bordet. Sån otroligt skön känsla att lämna kontoret när det är gjort. 

Jag började på ett nytt jobb i år. Jag började året som ekonom på SEBs kortenhet men blev i februari headhuntad av en rekryterare som sökte en ekonom med bra kunskaper i Italienska och Engelska. Jag kände till it företaget han ville ha mig till sedan tidigare och kan erkänna att jag inte var överdrivet intresserad av tjänsten när jag traskade iväg på första intervjun, dock lite nyfiken iom de språkkunskaper de sökte. Inom bara några dagar hade jag avverkat två intervjuer, först med min nuvarande chef och sedan med företagets VD och tillsammans lyckades de vända mina skeptiska tankar om företaget. Min chef verkade så genuint duktig på sitt jobb, otroligt snäll och fick rollen att låta väldigt rolig och utvecklande. VD'n, som har talets gåva, lyckades istället ge mig en riktigt bra bild av företaget så hockus pockus var jag jätteintresserad av tjänsten och inom en vecka hade jag skrivit kontrakt och sagt upp mig från mitt bankjobb. 

10 månader senare är jag fortfarande kvar där och trivs väldigt bra! Det var kanske ett nedbyte när det kom till kollegorna. Inte för att mina nuvarande kollegor på något sätt är dåliga men för att kollegorna på SEB var helt fantastiska. Men jag trivs väldigt bra med rollen jag har idag. Jag lär mig ständigt nytt och det känns som jag lever i en konstant personlig utveckling. Min chef är otroligt duktig och ja, det är han med sitt tålamod som lär mig allt nytt. Jag har mycket eget ansvar och ges en enorm flexibilitet både arbets- och tidsmässigt. Jag är ensam kvinna på företaget vilket till en början kändes tråkigt men nu har jag börjat få bra kontakt med flera av grabbarna och trivs bra. Jag började med en bra lön och har trots att jag inte ens jobbar här ett år redan fått en löneökning. 

Man kan alltid vilja ha mer och det strävar säkert jag innerst inne också efter. Än mer ansvar. Kanske fler affärsresor. Kanske få personalansvar igen. Högre lön. Bättre förmåner. Större företag. You name it. Men idag, när jag går hem från min lilla arbetsplats mitt i city känner jag mig riktigt glad över det jobb jag har och året jag haft där och det är det viktigaste. 

xoxo

Träningsstatistik 2015


Hela 2015


December 2015

Idag körde jag och Jessica årets sista body pump pass, eller rättare sagt, för min del är det årets sista träningspass över huvud taget. Imorgon kommer jag försöka hinna med en promenad till Vällingby centrum men någon riktig träning kommer det inte bli av.

På väg ifrån gymmet kikade jag lite på min träningsstatistik, något jag inte gjort på länge. I våras var statistiken moroten för min träning medan jag nu i höst inte haft någon direkt morot utan bara försökt träna så fort jag haft tid. Det har väl gått lite så där kan jag erkänna.

På första bilden ser ni min träningsstatistik under hela 2015. Totalt 169 pass vilket ger ett snitt på 3,3 pass i veckan. Helt ok kan jag tycka! Problemet är att 106 av de passen kördes första halvan av 2015 medan jag bara har tränat 63 pass andra halvåret. Det vill säga att jag nästan har halverat min träning sedan i somras vilket känns tråkigt att se. Men nu är det som det är, hösten har varit full av annat vilket har tagit bort fokus från träningen. En viss morot är trots allt ganska bra att ha för att komma iväg på sin träning.

I år har mitt träningsmål i stort sätt bara att upprätthålla en god grundkondition samt hålla muskler och smidigheten på en bra nivå. Jag vill varken gå ner eller upp i vikt och har heller inget direkt mål att ändra min kropp utan jag vill bara må bra, känna mig stark, förhindra skador och sova gott. Jag tror jag kommer ha samma mål 2016 faktiskt.

Under 2016 vill jag i alla fall få till 3 pass i veckan och få in både styrka, kondition och rörlighetsträning i det. Dvs, jag vill få till 80 träningspass fram till midsommar (20 mindre än förra året) och sedan 80 pass från nyår till nästa jul med. Det är ett ganska lågt mål men tillräckligt för att jag ska ha en morot som ser till att få det gjort!

xoxo

Årsresumé 2015
Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? Jag köpte en villa

Genomdrev du någon stor förändring? Jag blev villabo - det är mycket större skillnad än jag hade trott att bo i villa i jämförelse med lägenhet. På gott och ont.

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas? 17 oktober, dagen då min fina vän gick bort.

Dog någon som stod dig nära? Ja, min fina fina vän

Vilka länder besökte du? Curacao, Holland, Finland och Italien. Jag har rest mindre än vanligt.

Bästa köpet? Bilen

Gjorde någonting dig riktigt glad? Mycket! Resan till Curacao. Mitt nya jobb. När vi vann budgivningen på villan. När jag sålde min etta för mer än jag trott. När vi äntligen köpte ny bil.

Saknade du något i år som du vill ha 2016? Ja...

Vad önskar du att du gjort mer? Jag hade gärna rest mer men det fanns liksom inte tid. Jag skulle även velat rida mer.

Vad önskar du att du gjort mindre? Stressat

Favoritprogram på TV? Bron och Idol

Bästa boken du läste i år? Livet efter dig - Jojo Moyes

Största musikaliska upptäckten? Vet inte. Kanske min nya favoritjullåt av Freddy Kalas :)

Vad var din största framgång på jobbet 2015? Jag fick nytt jobb, en roll jag verkligen trivs med och känner att jag kan växa i.

Din största framgång på det privata planet? Börjat uppskatta att vara hemma allt mer

Största misstaget? Jag vet verkligen inte. Stressat över onödiga saker kanske?

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Varken eller tror jag. Fast sensommar och höst har jag helt klart varit ledsnare.

Vad spenderade du mest pengar på? Villan, helt galet mycket pengar. Sen bilen. Nu badrumsrenoveringen.

Något du önskade dig och fick? En bostad ihop med min sambo

Något du önskade dig och inte fick? Ett körkort (På G dock)

Vad gjorde du på din födelsedag 2015? Min fina vän ordnade en födelsedagsfest åt mig hemma hos henne eftersom jag inte hade tänkt att fira min födelsedag. Otroligt fint av henne! På kvällen förde vi för första gången ihop mina och min sambos föräldrar och bjöd ut dem alla på en festlig middag.

Vad fick dig att må bra? Min sambo. Mina föräldrar. Och många av mina underbara vänner som verkligen stöttat mig både under sommaren och hösten. Ridningen som jag nu tyvärr slutat med, igen.

Vem saknade du? Min fina vän

De bästa nya människorna du träffade? Antagligen min chef som verkligen är super. Träffade även en del coola tjejer på Lisas möhippa/bröllop. Flera av de som var med på resan till Curacao tyckte jag mycket om. Har även hittat några nya bloggtjejer jag följer.

Högsta önskan just nu? Jag har en högsta önskan men den förblir min hemlighet.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Försöka att stressa mindre.

Listan kommer från Netti Starbys trevliga blogg.

xoxo

29/12/2015

Hello winter!Bild tagen från köksfönstret
På väg mot tunnelbanan
Erika på Piazza Fiore

Vintern har (äntligen?) anlänt! På julafton hade vi flera plusgrader och bara några dagar senare har vi istället flera minusgrader och på bara några timmar i söndags så la det sig ett vitt täcke över Stockholm. Jag hatar att frysa och ogillar därför starkt kylan men jag kan ändå erkänna det är väldigt vackert ute. Några kalla och snöiga dagar tycker jag nog ändå är lite mysigt innerst inne :)

Mellandagarna är igång vilket för min del mest innebär jobb. Årsbokslutet närmar sig nu med stormsteg och arbetsbördan ökar varje dag som går. För stunden känns det ok inför årsbokslutet men det är just de där oförutsedda problemen som ofta uppkommer precis innan bokslutet ska in som är bovarna till stressen. 

Igår efter jobbet träffade jag upp ännu en barndomsvän, Erika. Precis som Amanda så träffades jag och Erika i lågstadiet. Vi var bästa vänner i lågstadiet och fann sedan tillbaka till varandra på gymnasiet då vi återigen hamnade i samma klass och sedan dess har vi hängt ihop. Trots att vi bor relativt nära varandra så ses vi inte jätteofta men det behövs inte för att hålla vänskapen stark ändå. När vi väl ses känns det som om det vore igår vi sågs och gårdagskvällen var inget undantag. Vi avnjöt en aw-drink på Boquerian tillsammans med några av deras goda tilltugg och promenerade sedan upp till restaurang Piazza Fiore för en god pizza och där blev vi kvar långt efter att pizzan var slut. Verkligen en mysig kväll.

Väl hemma slängdes jag hastigt in i renoveringsstressen igen. Först en inspektion av dagens arbete tätt följt av en timmes google-arbete i jakten efter en tvättställsblandare och en snygg men, inte för stor takdusch.

Nu sitter jag med frusna fingrar på tunnelbanan på väg till jobbet igen. Tror mig ha en ganska lugn dag framför mig på kontoret och efter jobbet hoppas jag hinna med en sväng på mellandagsresan i city. Ibland är det skönt att jobba mitt i stan. 

xoxo

27/12/2015

Annandagskvällen med Amanda


Fina Amanda på restaurang Il forno da Gino
På Brewdog
Amanda är en av mina absolut bästa vänner sedan lågstadiet. Under mellan- och högstadiet var vi i princip oskiljaktiga och gjorde precis allt ihop. Vi pluggade hårt, hade ponny i samma stall, tränade hundar ihop och för det mesta sov vi även över hos varandra. Sådana där riktiga tjejbästisar i våra bästa år. Under gymnasiet gick vi i olika skolor och bräddade våra bekantskapskretsar men vänskapen bestod. Än idag är vi otroligt tighta trots att min bästa Amanda typiskt nog bor i Frankrike. 

Igår hade vi en liten välförtjänt tjejkväll bara hon och jag. Vi tog en liten promenad på Kungsholmen och hittade sedan en liten mysig Italiensk restaurang "Il forno da Gino" och lyckades få bord utan bokning. Maten var riktigt god och vi satt länge kvar på restaurangen. Sedan flyttade vi oss till pubben/baren Brewdog där gänget fördubblades, ljudvolymen steg och några öl slank ner. En riktigt enkel och fantastiskt trevlig kväll. 

Idag har jag varit på lunch med min pappa, Gaby och en ny bekantskap vid namn Ida. Hela eftermiddagen spenderades sedan på jakt efter fler delar till badrummet. Handfat/tvättställ, kommod och träskiva införskaffades och kvar på listan har vi nu blandade, dusch set och dusch väggar. Puh. Men sakta och säkert börjar vi se ljuset i tunneln i kampen för det nya badrummet. 

xoxo

26/12/2015

Julen 2015Julfina mamma och Stella framför granenJulbord
Kalle-dags
Traditionen Kalle Anka & hans vänner
Besök av Tomten...

Hockeyspel
Annan dag jul och julen lyder, med blandade känslor mot sitt slut. Jag tycker julen är otroligt mysig, det en tid då man verkligen tar sig tid att umgås med sin familj och äta gott. Men det är inte en tid då man (iaf jag) stressar ganska mycket och därför känns det på något sätt även skönt att julen är förbi. Inför jul är det massvis som ska fixas, personer man vill träffa och klappar som ska köpas. Under julen sedan är det hur mycket kul som helst som ska hinner med och dagarna går i ett.

I år firade jag, mina föräldrar och en vän från Italien julafton hos min sambos föräldrar dit även min sambos syster med familj kom. Vi var 9 vuxna, 2 barn och en hund, dvs fullt hus. Dagen var i stort sätt så perfekt den kunde vara. Vi åt ett stort julbord till lunch vilket sedan övergick till julfika framför Kalle Anka. Sedan kom tomten med klappar till barnen och hokus pukus var det sedan redan dags för julgröt och sedan en smarrig Italiensk efterrätt på det. Vi hann även med en del spel med barnen. Vi hann med otroligt mycket samtidigt som det kändes som tiden bara sprang förbi.


På skogspromenad
På juldagen sedan (jag sov över hos svärföräldrarna) blev det julbrunch på morgonen och en skogspromenad för att försöka smälta all mat vi fått i oss. Efter ytterligare en stor julfika var det dags för mig att åka in till stan för mer julfirande med mina föräldrar och vår Italienska vän Gaby. Vi bytte julklappar, drack glögg och åt än mer gott. 

Idag på annandagen har min sambos syster med familj varit på besök, vi har fikat framför den sprakande brasan och vi fick äntligen visa upp vårt lilla hus. Nu åkte de precis och jag hinner lagom blogga om julen och läsa några mysiga bloggar innan jag snart ska iväg till stan igen för middag med en av mina bästa barndomsvänner. Som sagt, ingen rast ingen ro :)

xoxo

23/12/2015

God Jul


Mammas tomte

Vill bara önska allesammans en rikligt God Jul!

xoxo

Julmiddag hos mamma


Idag är det dan före dopparedan! Det känns helt galet att det redan är julafton imorgon, jag har inte fått någon vidare julkänsla i kroppen alls än så länge. Vi har pyntat huset med ljus och tomtar, jag har haft mitt glöggmys-event med tjejerna och vi har gjort hemmagjord knäck, men mer än så har det inte blivit. Jag har inte ätit ett enda julbord, jag har inte bakat lussekatter och vi har ingen gran. Men men, imorgon på julafton blir det mysigt firande med hela familjen och jag är säker på att julkänslan infinner sig snabbt som sjutton.

Igår var vi på middag hos mamma. Vi kallar det julmiddag eftersom det var en middag med familjen i juletider men vi åt igen julmat. Istället åt vi god ungslagad lax och blandade konversationer på Svenska, Engelska och Italienska då vi över jul har besök av en kär vän från Rom. 

Nu är jag på väg till jobbet, har hur mycket som helst att arbeta undan innan julledigheten. I huvudet cirkulerar dock mest badrumsrenoveringen. Det är så himla många val och beslut som ska göras, bitar som fortfarande måste införskaffas och långa leveranstider som stressar oss. Ser verkligen fram emot dagen då det blir klart.

xoxo

22/12/2015

Hey Ho - Freddy Kalas


Förra året och året där innan var jag väldigt förtjust i jullåten Vinterland av Helen Sjöholm. I år är det en ny jullåt som spelas näst intill på repeat här hemma, Hey Ho av Norska Freddy Kalas. Man blir liksom glad bara man hör den :)

xoxo

21/12/2015

Klappar med lite mer värde

Nu i jultider så tycker jag man ska tänka till lite extra... Att köpa presenter till varandra bara för köpandets skull börjar kännas totalt meningslöst, tycker jag. Folk skalar av sina hem allt mer och man vill inte ha massa onödiga prylar hemma. Vi har precis köpt en villa och man kan tycka att vi borde ha hur mycket plats som helst men så är inte fallet. Det vi vill ha och behöver köper vi själva, så vi vill verkligen inte få massor av onödiga prylar eller apparater som bara står och samlar damm i något hörn.

Men, samtidigt tycker jag det är ganska kul att ge bort presenter, det har jag alltid gjort. Det är ett sätt att visa min kärlek till de jag tycker om. "Det är tanken som räknas" är ett uttryck som jag tycker om.

En underbar presentidé tycker jag är att ge gåvobrev eller smycken där pengarna går till forskning/välgörenhet. I For Life's onlinebutik finns ett flertal fina armband i fina färger och man kan välja texten "For life" eller "Zero Cancer". För er som har små barn finns det även det otroligt smarta alternativet att få ert mobilnummer på ett färgglatt armband som sedan sätts på barns armar ifall de skulle komma bort i t ex julrushen eller på tunnelbanan.

Som jag redan nämnt i min jullista är en julen för mig en tid då man ska tänka, inte bara på sina nära och kära utan även på de som har det tungt, går igenom svåra perioder eller inte har någon att fira julen med. Att ge bort klappar där jag är glad som får ge bort en present, min vän är glad som får en present och vi tillsammans bidrar till viktig forskning känns som en riktig win-win-situation.

xoxo

(Sponsrat inlägg)

20/12/2015

Glöggmys med tjejerna


Igår hade jag min årliga tjej-glögg-knytis hemma hos mig. En otroligt mysig eftermiddag och kväll fylld med godsaker, glögg och underbara vänner. 

Nu låter det som det här vore en tradition sen massor av år men det är det inte, än. Men jag tycker nog att det ska bli det. Det började förra året då "min fina vän" var drivande i det hela och vi hade glögg-knytisen hemma hos mig, då jag bodde hos min sambo, i Solna. I år var det Johanna som var drivande men fortfarande blev knytisen hemma hos mig, i villan. Vi var 11 vuxna och 5 små barn så det var liv i stugan kan jag lova. Vi hade massvis av glögg av olika slag, goda bakverk, julgodis och frukt, julmusiken strömmade ut ur högtalarna och alla pratade med alla. En sån där enkel och riktig trevlig eftermiddag där tiden sveper förbi allt för fort. 

Idag är det söndag och fjärde Advent. Jag har tänt ljus, druckit te och läst morgontidningen. Har ingen jättelust att låta dagen komma igång riktigt än och har väl egentligen inga måsten på schemat. Efter lunch får vi besök från Västerås så jag ser fram emot ytterligare en mysig dag hemma i villan. Slött och trevligt, precis som det ska vara i juletider. 

xoxo

18/12/2015

Jonas Gardell - Mitt enda liv

Gillar ni Jonas Gardell? Jag tycker det är intressant hur mycket åsikter folk brukar ha om honom. Jag känner folk som både älskar och hatar honom för olika anledningar.

Jag gillar i alla fall honom väldigt mycket och igår var jag och mina föräldrar på hans show mitt enda liv på Globen. I sin föreställning blandade han roligt med sorgligt. Stundvis skrattade jag så att jag fick ont i magen. Stundvis satt jag stilla och bara tog in hans otroligt bra formulerade fraser. Det var också en del musik, han och några damer sjöng och dansade.  Det var nog den del av showen jag tyckte minst om. Förutom sista låten, "Aldrig ska jag sluta älska dig". Låten som jag hörde för första gången på min studentkorridor i Borlänge då min fina vän/granne fullkomligt älskade den. Vidare sjöngs den på Lisas bröllop i somras och jag minns att jag satt där med gåshud över hela kroppen och trots att vi vad ombedda att sjunga med i refrängen fick jag knappt fram ett ljud av alla känslor som bubblade inom mig. Det jag försöker säga är att det är en väldigt speciell sång för mig och det var en fantastisk känsla att få höra den live i Globen av självaste Gardell själv. 

Den här veckan har i övrigt bjudit på massvis med jobb och en del mysiga stunder med vänner. Hemma skyndar sig byggarbetarna långsamt med förvandlingen av badrummet och jag inser att dagarna då huset ser ut som en krigszon kommer dra ut på tiden. I helgen ska jag ha glöggmys med ett stort gäng tjejer på lördag och på söndag får vi finbesök från Västerås. Fullt ös med andra ord. 

Önskar er alla en riktig trevlig helg!

xoxo

15/12/2015

Luciahelgen


Varför går tiden alltid så otroligt fort i december? Ser på bloggen att det nästan gått en vecka sedan jag bloggade sist och anledningen till det är för att tiden bara sprungit förbi.

I torsdags hade vi julfest med jobbet. Jag som ensam tjej och mina närmare 30 manliga kollegor började festen på kontoret där vd’n höll tal om det gångna året, julsångerna sattes på, vi drack glögg och öl och mumsade pepparkakor. Vi gick sedan vidare till restaurangen på Scandic Malmen där vi serverades champagne och en tre-rätters middag. Det blev även en efter-middagen öl på kvarnen precis bredvid och en efter-drink inne på Stureplan innan jag avslutade kvällen. Dvs en riktig helkväll. Jag som nästan aldrig dricker alkohol drack väl ett glas för mycket och fredagen på jobbet blev seg. Så typiskt. 

I helgen åkte jag och min sambo traditionsenligt bort till några vänner i Västerås där vi åt julbrunch i stan och sedan middag hemma hos vännerna. Det blev även en del vin, goda ostar och sällskapsspel.
 Vi är ett gäng på 10 personer som ses i Västerås på lucia varje år. En väldigt trevlig och mysig tradition. 

I söndags var jag förbi min fina väns grav, såg solnedgången och tände ljus. Bilderna ovan är tagna precis intill kyrkogården, så otroligt fint.

Utöver vårt fullspäckade schema har vi påbörjat en totalrenovering av det lilla badrummet hemma. Allt ska ut och vi ska lägga in värmegolv, nytt klinker/ kakel, sätta in ny toa, dusch och handfat och ja, göra om allt. Problemet är att vi inledde detta i torsdags, då vi accepterade en offert och insåg först då att vi var tvungna att införskaffa allt ytligt i badrummet själva och detta väldigt snabbt. Så i helgen har vi tänkt/planerat och i söndags samt igår (då vi båda lite hastigt och lustigt tog ledigt från våra jobb) åkte vi runt bland badrumsfirmor och kakelbutiker för att välja. Lättare sagt än gjort. Hemma har byggarbetarna vänt upp och ner på halva huset, vi har verktyg överallt och ett härligt damm har lagt sig i varenda vrå. Jag är allt annat än pedantisk men sån oreda verkligen vantrivs jag i. 

I stort sätt varje kväll innan jul är nu planerad, jag har hur mycket som helst på jobbet och jag har knappt börjat köpa julklappar. Panik. Men men, försöker att inte stressa upp mig allt för mycket då det ändå är så mycket kul på schemat som jag vill kunna njuta av. Men till er vänner och bloggläsare som undrar vart jag tar vägen kan jag redan nu säga att ni kommer höra lite mindre än vanligt ifrån mig den kommande veckan. 

xoxo

10/12/2015

Årests bästa bok 2015: Livet efter dig - Jojo Moyes


Minns ni att jag för ett par månader sedan bloggade om att sommarens favoritbok var "Sista brevet från din älskade" av Jojo Moyes. Nu är det dags att utnämna årets bästa bok, det vill säga den bok jag läst i år som jag tyckte var helt klart bäst, och det är: Livet efter dig av samma underbara författare Jojo Moyes. 

Livet efter dig är en kärlekshistoria utöver det vanliga. Det är en otroligt känslosam och tankeväckande historia som får en att ifrågasätta livet man väljer att leva, om acceptans för det vi har och inte har och framför allt om att ta vara på den tid vi har

Boken är verkligen unik. Den är så hemsk och så vacker på samma gång. Så lättsam men ändå så tung. Så sorglig men samtidigt rolig. Den är speciell på alla sätt och vis och helt enkelt alldeles... underbar. 

Så priset för årets bästa bok 2015 går till Livet efter dig av Jojo Moyes, trots att boken är skriven 2013. Tydligen finns det även en fortsättning på boken men jag är tveksam om jag kommer läsa den. Istället kommer jag nu gräva fram andra böcker av samma författare då hon nu gått och blivit en av mina absoluta favoritförfattare. 

Tidigare vinnare av mitt pris för årets bästa bok:
2011 utsåg jag One day av David Nicholls till årets bästa bok och den toppar fortfarande de bästa böckerna jag någonsin läst, numer delad första plats med Livet efter dig. 
2014 blev min klara favorit "The fault in our stars av John Green".
2013 toppades av Little bee av Chris Cleve 
2012 kunde jag inte låta bli ge priset till första Hungergames-boken
2010 hade jag ingen direkt vinnare men det var året då jag föll för Katarina Wennstams böcker. 
2009 vann så klart Stieg Larssons Millenium-triologi. 

Som ni ser varierar min boksmak rätt mycket trots att romantiska draman verkar prägla topplistan allra mest, vilket förvånar mig då jag helt klart läser mest kriminalromaner. Ganska intressant! :) 
Läser ni mycket? Har ni någon favoritbok? 

xoxo09/12/2015

Från idé till succé med Andreas Carlsson


Andreas Carlsson, vet ni vem det är? Allt jag visste innan jag gick på hans föreläsning var att han varit en framgångsrik Svensk låtskrivare. Att han även varit en stor tv-kändis, suttit med i idol-juryn, startat flertal skolor i Sverige och nu skriver musikaler till Broadway i New York hade jag faktiskt ingen aning om. 

Igår var jag på hans inspirationsföreläsning på Oscarsteatern och blev, precis som på Sanna Brådings föreläsning, positivt överraskad. Jag hade förväntat mig mer från Andreas än från Sanna men han lyckades ändå spräcka förväntningarna. Framför allt var hans föreläsning otroligt rolig, som en komedishow där jag tidvis fick bita mig i tungan för att inte fortsätta att skratta högt. 

Budskapet i föreläsningen var att inspirera till ett rikare liv. Hur man med hjälp av nyfikenhet, mod och handlingskraftigt kan komma precis hur långt som helst. Om att se problem och motgångar som en hjälp på traven att lära sig något nytt och för att utvecklas som person. Han berättade om hur han tagit sig in på olika banor och gått vidare därifrån och fick det att låta så lätt och så självklart.

Ett bra exempel han tog upp var Gunde Svan, som tydligen såg det sämsta möjliga vädret för skidåkning som de bästa dagarna för att träna. Kunde man klara träning i slask och vind så var det sedan busenkelt att tävla i fint väder. Människan gillar att göra det lätt för sig men det är knappast då man kommer framåt i livet, i karriären eller i skidspåret. 

Andreas Carlssons föreläsning ”Från idé till succé” var med andra ord otroligt bra och något jag verkligen skulle rekommendera er att gå på om ni får tillfälle. 

xoxo

07/12/2015

Sats Shape


Ikväll var jag och Jessica på ett gruppträningspass på SATS som kallas Shape. Det har funnits i massvis med år och jag har garanterat testat det förut men det var så länge sedan att jag såg gårdagens pass som ett "prova på". Instruktören presenterade passet som funktionell träning med fokus på styrka och rörlighet som i sin tur skulle fokuseras på hållningen och rumpan. Det låter ju väldigt bra, eller hur? 

Klassen är 60 min och med facit i hand måste jag säga att det var 60 ganska tråkiga minutrar. Instruktören var duktig och kom med kloka råd om hur man skulle få specifika muskler att arbeta men upplägget var trist, lite tantigt liksom. Påminde lite om friskis-gympan jag gick på för många år sedan som hade inriktning på styrka. SATS har så himla många roliga, coola och riktigt intressanta gruppträningsklasser men Shape kan inte klassas som något av dessa. 

I morgon på lunchen blir det Immersive fitness - spinning på Stureplan. Tycka vad man vill om spinning men The trip Immersive fitness-klasserna kan nog få säga emot att de är riktigt coola. 

Nu ska jag krypa upp under en filt, äta min fiskburgare som just nu tillagas på spisen och sen kika lite tv-serie. 

xoxo

En riktigt lugn och skön helg


Jag och min sambo är två rastlösa och översociala duracell-kaniner som alltid har kvällar och helger fullspäckade med planer. Men den här helgen var inte så och det kändes så konstigt men ack så skönt. I fredags hade jag tjejkväll med Anna medan min sambo hade grabb-middag ute med några vänner men resten av helgen var fri från planer och måsten. 

Men så klart har vi inte suttit stilla ändå. I lördags tog vi några timmar att fixa på tomten och vi blev bägge blev nöjda med resultatet, vilket var kul. Vi åkte iväg på julmarknaden på Drottningholm en sväng på eftermiddagen men spenderade sedan kvällen hemma med en lättlagad middag, tänd brasa, glögg och filmmys. 

Igår, söndag, blev lika lugn. Vi åt en extra lång frukost och läste tidningen. Vi städade hemma, satte upp en hylla ovanför sängen och installerade hus-larmet (bättre sent än aldrig). Vi åkte iväg till Bromma Blocks och köpte lite prylar till hemmet och lite kläder till sambon. Jag hade tänkt att baka men insåg att jag inte hade någon jäst hemma så det blev inget av den saken. Istället hann jag läsa klart en helt underbar bok (som jag kommer skriva om i veckan).

Jag kan helt ärligt inte minnas när vi hade en sån lugn och planeringsfri helg senast och kan inte se när vi kommer ha en liknande helg härnäst. Men att inte ha tider att passa är faktiskt otroligt skönt då och då. 
Vilan vi fick i helgen var nog välbehövlig nu när veckan som precis startat är fullplanerad med aktiviteter varenda kväll. Nästa renoveringsarbete i huset ska även påbörjas mot slutet av veckan vilket är det lilla badrummet. Arbetet ska vi ju så klart leja bort men det kommer nog tära på krafterna ändå att ha folk och skrot i huset i flera veckor. 

Bilden jag bjuder på är från en middag med bästa vännen Cicci för lite över ett år sedan, detta i brist på bilder tagna i helgen. Måste bli bättre på att ta kort!

xoxo

05/12/2015

Idolfinalen 2015


Igår var det dags för final i året upplaga av Idol och självklart satt jag bänkad. Eller självklart ska jag inte säga, jag har trots att jag har velat se delfinalerna bara lyckats se 2-3 av dem, men jag gillar idol och jag gillar storslagna musikevents så finalen planerade jag in i kalendern att se.

Jag bjöd över min barndomsvän Anna och hennes 2,5 månaders son, vi fixade till en hemlagad pizza på det som fanns hemma (allt för att slippa gå ut i det hemska vädret), drack äppelmust och ett x antal koppar te och såg finalen från början till slut. Vi tände levande ljus, en sprakande brasa och kommenterade showens varje moment men hann även med en hel del annat tjejprat och bebismys. Det var verkligen en riktigt mysig kväll. 

Jag hejade på Simon. Tycker han är otroligt duktig och lite lagom originell och tror han skulle göra musik jag skulle tycka om att lyssna på. Han slutade på en 3e plats. Amanda kom tvåa, jag och Anna var säkra på att hon skulle vinna. Hon är ju redan en färdig stjärna. Hon har en otrolig talang och kan både sjunga och dansa otroligt bra. Själv gillar jag inte hennes stil, den är lite för kommersiell för min smak men jag tycker absolut hon skulle varit en värdig vinnare. Istället vann Martin, vilket jag aldrig hade kunnat tro. Kan faktiskt inte förstå vilken målgrupp han har nått fram till, vilka det är som har röstat fram honom? Han är absolut duktig, har bra röst, god scennärvaro och är helt enkelt bara sig själv men jag har svårt att tro att han kommer bli en stor svensk musikstjärna, den som lever får se...

---

Idag är det lördag och jag har absolut ingenting på schemat, varken idag, i kväll eller hela dagen i morgon. Jag tror vi ska försöka städa lite på tomten; kratta bort de sista löven, vinterpacka cyklarna och se om vi ska köpa och sätta upp något julpynt på tomten.  Sedan är jag lite sugen på att svänga förbi någon julmarknad, kanske dricka årets första glögg och bara suga in lite julstämning i kroppen. Vi skulle även behöva svänga förbi Bromma återvinningscentral med en hög saker vi vill bli av med. Ja, det blir nog inte så svårt att fylla helgen men det är otroligt skönt att inte ha någonting alls på schemat eller to-do-listan. 

xoxo

04/12/2015

Engelforstriologin


Är precis klar med boken Eld, den andra boken i Engelforstriologin av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Det är nog egentligen en triologi som klassats som ungdomsböcker men de, eller i alla fall den första boken, Cirkeln, har fått mycket uppståndelse och bra kritik så självklart kunde jag inte hålla min nyfikenheten borta från dem. 

Nu ska jag erkänna en sak. Jag och några tjejer har en bokklubb som vi kallar just "cirkeln". Vi har på ett år bara setts en gång och den gången beslutades det att vi skulle läsa boken Cirkeln till nästa träff. Det har fortfarande inte blivit någon nästa träff av olika anledningar. 

Men jag läste i alla fall boken Cirkeln i samband med bildandet av bokklubben för lite över ett år sedan. Jag hade ganska låga förväntningar på boken då jag vanligtvis inte alls gillar övernaturliga böcker, med undantag från Hunger games-böckerna. Men till slut tyckte jag faktiskt ganska bra om Cirkeln. Den var något eget helt olik allt annat jag brukar läsa.
Eld läste jag nu i November och tyckte den var minst lika bra. Både Cirkeln och Eld är bägge skrivna med ett enkelt språk och karaktärerna i boken är väl beskrivna med intressanta personligheter och familjeförhållanden. För mig storyn som sagt någon helt nytt om än lite udda. De är spännande på ett sätt att jag vill gärna fortsätta att läsa dem till bokens slut. Nu finns det en bok kvar i serien som jag inte läst och jag är lite tveksam om jag ska påbörja den. Det är en otroligt lång bok och frågan är om historien inte bara fortsätter likadant. Är det någon som har läst den och i sån fall skulle ni rekommendera den? 

Hur som helst är det nu beslutat att vår bokklubb Cirkeln ska återupplivas efter nyår vilket jag ser fram emot. Tror det kan vara ett kul och mysigt sätt att umgås på samtidigt som man får upp ögonen för lite olika typer av litteratur. Får skriva mer om det när det väl kommer igång.

---

Idag är det fredag. Igen. Senaste dagarna har verkligen flugit fram. Veckan har bestått av mycket jobb (månadsbokslut), mina vanliga tre träningspass (spinning, body pump och yoga), tre trevliga luncher med vänner, en myskväll med mamma och en hundvaktskväll. Ikväll blir det idolfinal-mys för hela slanten trots att jag missat senaste delfinalerna. Jag tycker att alla som gått till final är väldigt duktiga men jag har en favorit... Heja Simon!

xoxo

02/12/2015

Jullista 2015


Vad är riktig julstämning?
Fönstren fulla med stjärnor och adventsljusstakar. Julbak och glöggdoft. Julmusik och massor av levande ljus. 


Pepparkakor eller lussebullar? 
Bägge två men måste jag välja så lussekatter.


Skumtomtar eller knäck? 
Båda tack!


Ischoklad eller marsipan? 
Ischoklad helt klart. Ogillar marsipan. 


Köttbullar eller prinskorvar? 
Köttbullar, helst hemlagade. 


Julkorv eller julskinka? 
Julskinka


Lax eller sill? 
Lax! Jag äter inte sill...


 Sylta eller pastej? 
Inget av dem


Paradis eller Aladdin? 
Inget av dem heller, jag är inte så förtjust i choklad. 


Revbensspjäll eller Jansons? 
Revbensspjäll.


Glögg eller julmust?
Glögg


Rödbetsallad eller dopp i grytan? 
Jag gillar inte rödbetssallad men vet knappt vad dopp i grytan är....


Ris a la Malta eller gröt? 
Gröt med kanel och socker, mums. 


Hemma eller borta? 
Jag vill vara där min familj är. 


Utomlands eller Sverige? 
Helt klart Sverige. Trots att jag bott över 9 år utomlands har jag varje år firat jul i Sverige.


Ge eller få?
Jag gillar både att ge och att få :)


Mysteriet på greveholm eller Sunes jul? 
Sunes! Bästa julkalendern någonsin


Chokladkalender eller paketkalender? 
Som barn fixade min mamma en paketkalender åt mig vilken jag älskade. Idag har jag ingen julkalender alls. 


Plastgran eller äkta?
Helst äkta men jag har inget emot plastgranar


Arne Weise eller Ernst?
Mysiga Arne helt klart. Vem är Ernst?


När vill du att första snön ska falla? 
Jag vill ha snö och kallt från Lucia fram till nyår, sen vill jag att värmen ska smyga sig på igen. Bor jag i fel land? ;)


Har du haft en grön gräsmatta på julen? 
Tror ofta gräsmattorna är gröna här i Sthlm. I år blir dock första julen jag har en egen gräsmatta att spana in.


När är det dags att pynta?
Adventsljusstakarna och julstjärnorna ska tändas första advent så strax där innan tycker jag de ska sättas upp om inte samma dag. 


Kan du komma på något negativt med julen? 
Ja massor tyvärr. Jag tänker ofta på de som inte har någon att fira jul med. På de som inte har något hem. På de som vars föräldrar/anhöriga dricker för mycket på jul. 
Julafton är en dag där klyftorna mellan de som har det bra och de som är ensamma eller har det dåligt visas mer än någonsin.  


Favorit julfilm? 
Love actually och The Holiday. Brukar titta på dem båda filmerna varje år inför jul. Mys!


Pyntar du med eller utan tomtar till jul?
Med tomtar, men inte för många


Blir du mättad av julen när den är slut eller vill du ha mer jul? 
Jag brukar bli ganska mättad och tröttnar lite på julsånger och pepparkakor ganska snart efter julafton.


När öppnar du dina julklappar? 
Efter Kalle Anka brukar vi öppna klapparna


Favorit juldoft?
Glögg. Nybakat. Brasa. 


Vad är viktigast med julen? 
Att få vara med min familj


I år känner jag att jag ligger lite efter i julstöket. Vi har pyntat våra fönster men inget mer i huset. Vi har börjat planera julafton men jag har inte köpt en enda julklapp. Jag har med några vänner börjat planera en tjej-glögg-knytis-mysdag helgen före jul men inbjudan har inte ens gått ut än. Som sagt, lite sen med det mesta men det får gå som det går. Julen brukar alltid bli mysig oavsett. 

Bilden är på mig framför mammas gran julen 2014 och listan är ett ihop-plock av olika jullistor som cirkulerar bland bloggarna jag läser.

xoxo

01/12/2015

Bron


Har ni sett den Svensk-Danska tv-serien bron?

Igår efter jobbet mötte jag upp Christoffer för att storhandla. Vår nya trend är att storhandla för två veckor framåt och bara komplettera med färska grönsaker, mjölk och dylikt vid behov. Det är så otroligt stor skillnad både på pris, kvalitet och utbud på vårt lilla Ica vi har på promenadavstånd i jämförelse med stora hemköp eller city gross där vi storhandlar. Och vi varken har lust eller tid att storhandla en gång i veckan som vi har gjort hitintills så nu är nya försöket att storhandla varannan vecka, får se hur det går...

Efter handlingen lagade vi en hemlagad spenat-pizze-middag och såg sedan sista avsnittet av andra säsongen av Bron. Jag tycker inte Bron är lika bra som Homeland, men vi har blivit helt fast även utav Bron. Det är bra skådisar,spännande handling och det är lite kul att den i alla fall delvis är Svensk. Nu har en liten fågel viskat i vårt öra att 3e säsongen av Bron finns på SVT play i ca en månad till, så vi kommer direkt gå vidare med den och hoppas på att hinna innan den tas bort. 

xoxo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...