07/03/2016

Vasaloppshelg


Jag och Moa på offpist promenad i det vackra vinterlandskapet
Moa
Vår fina stuga
Klockan 06,30 och vi är på väg mot starten
Våra grabbar före loppet
5 minuter före start och eliten gör sig i ordning
Så här såg bilkön ut mellan de olika kontrollstationerna...
Jens fyller på med blåbärssoppa vid andra kontrollen Mångsbodarna där vi stod och hejade på
Evertsberg
Hejaklacken
En glad Fredrik i mål
Även Måns Zelmerlöv kom i mål glad men trött

Vilken helg! Så mycket vänner, så mycket snö och så mycket kul.

Jag har varit bortrest hela helgen vilket har varit otroligt skönt. När jag påbörjade packningen inför helgen kändes det lite jobbigt, slöheten slog in och jag tänkte att det skulle ha varit mycket skönare att bara spendera helgen i soffan, drickandes en massa te och med en god bok i händerna. Vasaloppet kunde jag ju se på TV. Men eftersom jag lovat att hänga med till Sälen bet jag ihop, packade mina saker och på fredag direkt efter jobbet åkte jag iväg. Och nu i efterhand är jag väldigt glad att jag tog mig i kraken och kom iväg.

I fredags efter jobbet mötte jag upp Moa på centralen och tillsammans åkte vi till två vänner i Uppsala där vi åt en god middag och sedan sov över. Tidigt på lördag morgon bilade vi sedan upp till Sälen där resterande gäng väntade. Dom kom upp redan i torsdags eftersom de i fredags åkte stafett-vasan. Totalt var vi 10 personer i den stora stugan; sex av C's barndomsvänner, två flickvänner och så jag och C. 

Lördagen blev sedan lugn. Lunchen var klar när vi kom och eftermiddag spenderades sedan nere i Sälen by där vi traskade omkring och införskaffade det sista inför söndagens stora lopp. Jag och Moa tog oss även ut på en svettig men härlig promenad i den höga snön. På kvällen åt vi middag, satt länge och babblade och hann även se delar av Melodifestivalen. Vid 22 var vi alla i säng för på söndag ringde klockan redan vid 05 på morgonen. En megastor frukost dukades fram och sedan bar det av ner till starten av Vasaloppet. Det var otroligt mycket folk. Stämningen var glad men nervös. Adrenalinet spred sig bland både deltagare och medföljare. Jag och C önskade våra vänner lycka till och gick sedan fram till första ledet och såg starten vilket var ganska maffigt. 15 000 personer susade förbi oss och jag är förvånad hur smidigt det gick för alla skidåkare att komma iväg. 

Vi medföljare åkte till 2 olika kontroller där vi hejade på våra grabbar, hann med lunch och fika i Evertsberg och väntade sedan på dem i mål. Vi såg den officiella prisutdelningen av både de manliga och kvinnliga vinnarna och såg kända och okända komma i mål. Glädjen vid målgången smittade av sig och det kändes som jag stod där med ett konstant brett leende i de 3 timmar vi hängde där. Och ja, jag hade riktigt bra kläder på mig så jag slapp frysa, annars skulle dagen varit hemsk då vi spenderade närmare 8 timmar utomhus med några värmepausar i bilen mellan ställena. 

Igår kväll när vi kom hem kändes det som jag varit borta på en veckas semester. Jag har hunnit med så mycket, fått så många intryck och jag lyckades totalt släppa tankarna på allt som har med vardag att göra. Det har långt ifrån varit en helg med kroppslig vila men mentalt känns det idag som en nystart.

xoxo

7 comments:

 1. Hej. Vad roligt att vara på plats och få uppleva det live. Vi satt hela familjen bänkad i tv-soffan och följde det från start till slut. Lika spännande varje år. Kram

  ReplyDelete
 2. Vad härligt ni har haft det! Kram

  ReplyDelete
 3. Wow, starkt gjort av dem att åka Vasaloppet! Och vad kul att följa med och heja på, och att du fick en så bra helg trots att du knappt ville åka där i början. :)

  ReplyDelete
 4. Hej, jag är Sandra Mari Jag är mest lyckligaste personen på jorden, efter 6 månader av sorg och sorg utan att med ett jag älskar, jag försökte alla mina möjligt bäst att se till att jag gör min älskare glad men det verkar aldrig fungera bra det var som jag gör allt förgäves men allt tack går till Dr Ogundu kom att ändra alla mina bekymmer och sorg till glädje. Jag visste den store mannen när jag läser några underbara vittnesbörd om Dr Ogundu hur han har hjälpt massor av människor på deras relationsproblem jag läste en tidning när jag såg stora vittnesmål, liksom min situation då jag beslutat att inte slösa tid eftersom jag har missade min älskare så mycket jag beslutade att kontakta honom och dela alla mina problem med honom som han berättade för mig att inte oroa sig för att han försäkra mig om att allt inom 48 timmar skulle redas ut jag trodde Dr Ogundu så mycket på grund av hur han har varit hjälpa många människor, min pojkvän som lämnade mig för gott plötsligt svarade min text och tillbaka mina samtal och bad mig förlåt honom var jag så glad är så tacksam mot Dr Ogundu för vad han har gjort för mig och jag lovar att vittna hans godhet hela mitt liv. Om du det går samma problem eller någon form av problem kontakt denna stora man på sin e-postadress: drogunduspellcaster@gmail.com
  1. Lär din älskare eller make tillbaka
  2. Pengar spell / lycka spell
  3. Välstånd stavnings
  4. Skydd trollformler
  5. Skaffa ett jobb stavnings
  6. Promotion trollformler
  7. Att få dina pengar tillbaka
  8. Freedom trollformler
  9. kärlek stava
  10. Hämnas stavnings

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...