17/06/2016

Lars Kepler och helg på ingång


Älskade Lars Kepler! Jag tycker "hans" böcker är helt fantastiska, så välgenomtänkta och galet spännande. Lars Kepler är ju eg bara ett författarpseudonym. I själva verket är det ett par, Alexandra och Alexander Ahndoril, som skriver kriminalserie-böckerna om Joona Linna men ändå pratar man alltid om "hans" böcker. Förvirrande. Kan inte riktigt förstå varför de inte använder sig av sina riktiga namn? Oavsett så är det väldigt bra böcker, roliga att läsa och kul även att prata om efter man läst klart dem.

I april och maj läste jag hela två Kepler-böcker; Sandmannen och Stalker. Bägge var otroligt spännande och jag satt som klistrad i slutet av bägge två. De var så olika men ändå så lika. Gemensamt har de att den röda tråden i boken i mitten av boken känns lite svajig men den knyts ihop på ett väldigt skickligt sätt framåt slutet. Bägge böckerna är runt 600 sidor, de är detaljrika, actionfyllda, våldsamma och samtidigt känslosamma. Riktiga bladvändare.

Medan Sandmannen är en thriller skulle jag nästan ranka Stalker till en skräckis. En sån där bok man tar med sig i huvudet när man är ensam hemma. "Om lamporna är tända kan man iaktta dig utifrån utifrån, men om lamporna är släckta kan du inte se om någon redan är inne i din villa/lägenhet", tänk på den ni :)

Jag rekommenderar helt klart alla Lars Kepler böcker böcker om Joona Linna, för jag har nu läst alla som finns, men jag hoppas att det ska komma fler för det känns som jag aldrig riktigt kan få nog.

***

Idag är det en stor dag. Det är inte bara fredag utan det är matchdag mellan mina två lag, Italien - Sverige. Jag kan inte ens i mitt eget huvud reda ut vem jag innerst inne hejar på. Jag har alltid hejat på Italien men Sverige finns ju så klart i mitt hjärta med. Svårt! Och jag är galet nervös inför matchen som ska ses med mina 25 Svenska kollegor samt 2 Italienska kollegor. Jag har varit nere på systemet och köpt upp 3 backar öl och sakta men säkert triggas stämningen upp på kontoret idag.

Men det är inte bara Italien-Sverige-matchen som gör idag till en speciell dag. Jag ska även få besök från Tyskland. En Tysk fd kollega, Anne, från Italien kommer hit tillsammans med sin pojkvän, de ska bo hos oss och vi ska försöka trotsa vädret och ha en toppenhelg ihop. Jag har inte träffat Anne på 3 år eller så och tycker verkligen det ska bli superkul.

Önskar alla en supertrevlig helg! Och heja Sverige och Forza Italia! :)

xoxo

4 comments:

 1. Haha. Tyckte Sandmannen var en skräckis! Fy. Ingen litterär upplevelse men spännande.

  ReplyDelete
 2. Har hört att de böckerna ska vara bra, men önskar jag hade den tiden till att sätta mig ner och läsa! :D

  ReplyDelete
 3. Jag orkar aldrig läsa böcker, men skulle bra gärna vilja!
  Vad kul med besök!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...