25/07/2016

Italian Road trip 2016 - Chianti
******


***


***
Efter mycket flängande med många upplevelser och underbara vänner var det dags för några dagars avkoppling. Jag hade bokat in oss 3 dagar på en vingård i Chinati-området Toscana och trots att den hade sett underbar ut på bilderna var den än bättre än vi kunnat föreställa oss.

Det var bara vi och en till familj incheckade på gården så det var väldigt lugnt. Vi hade bokat att standardrum men blev gratis uppgraderade till ett enormt stort rum med underbar utsikt, luftkonditionering, nyrenoverat badrum och en walk-in closet. Vi fick en guidad tur runt gården så fort vi fått in väskorna på rummet och blev visade trädgården, vindruv- och olivodlingarna, hästhagarna, den underbara(!) infinity poolen och blev presenterade för gårdens 3 vovvar. Allt var så sagolikt fint och personalen var väldigt vänliga och hjälpsamma.

Så i nästan tre dagar slappade vi på gården som för övrigt heter Villa Rignana. Vi låg mestadels vid poolen, badade lite och spanade ut över vidderna. Vi kunde koppla in vår egen musik i högtalarna vilket jag uppskattade. Det var så lugnt och fridfullt. Vi blev erbjudna att äta middag på gården men valde att ta bilen till närliggande städer för middag. Första kvällen åt vi i Greve in Chianti. Andra kvällen åkte vi förbi en Outlet utanför Florens och åt sedan middag i Florens. Tredje dagen åt vi istället lunch i Siena.

Vi var otroligt nöjda med våra dagar på vingården men tyvärr förstördes upplevelsen lite av ett dåligt slut. Sista dagen frågade vi en av de anställda om det gick bra om vi checkade ut en timme senare (kl 12 istället för kl 11) för att hinna bada lite innan avfärd och fick till svar att det självklart gick bra eftersom gården var näst intill tom. Men när vi sedan kl 11,45 checkade ut hos ägarinnan fick vi oss en ordentlig utskällning för att vi var 45 minuter sena vilket jag tyckte var riktigt otrevligt. Vi hade mått så himla bra på den här gården i tre dagar så det var trist att det fick ett sånt dåligt slut. Men men, som bilderna visar var det verkligen ett riktigt sagoställe!

xoxo

7 comments:

 1. Hej. Men så underbart. Det är min dröm att bo på vingård i Italien och så har ni gjort det bara så där. Så lyxigt. Men trist med tjuskärringen. Kram

  ReplyDelete
 2. Härliga bilder! Så mysigt det ser ut - det strålar verkligen om er båda :D Trist med avslutet på vingården, men det var ju tur att resten hade varit så bra :D Kram <3

  ReplyDelete
 3. Åh vilket underbart ställe ni har varit på! Kram

  ReplyDelete
 4. Vilka vackra ställen! Det ser helt underbart ut :)

  ReplyDelete
 5. Vilka underbara bilder!

  ReplyDelete
 6. Ser fantastiskt ut! Synd på den dåliga servicen i slutet men ni verkar haft det super ändå!

  ReplyDelete
 7. Ju mer jag scrollar igenom din blogg ju finare bilder finner jag. Jag älskar Florens men skulle också vilja se Chiantiområderna.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...