28/07/2016

Italian Road trip 2016 - Porto Santo Stefano


När man googlar på Porto Santo Stefano ser det helt idylliskt ut på bilderna. Det är en söt liten kuststad på halvön Monte Argentario som är känt för sin fina natur och sitt klarblåa vatten. Det är ett populärt turistmål mestadels för Italienarna själva. Vi hade dock tyvärr inte sån tur med vädret, utan det var molnigt och ganska blåsigt och stan visade sig därför inte från sin bästa sida.

Vi hade bokat ett hotell precis vid vattnet så när vi kom fram satte vid oss utanför hotellet och mumsade lite snacks innan vi bytte till kvällskläder om och promenerade bort till den lilla stadskärnan. Vi skrev ett par vykort på en bänk på ett litet torg medan vi lyssnade på två äldre herrar som spelade lite Italiensk jazz och därefter letade vi upp en fiskrestaurang med utsikt över havet. Där satt vi ett tag, åt skaldjurspasta och drack vitt vin från det de sa var en närliggande gård.

Det var på något sätt lite rätt skönt med lite moln och samtidigt förstörde det lite av våra planer. Även dagen efter, som vi planerat för sol och bad, var molnig så istället checkade vi ut direkt efter frukost, åkte förbi en känd utsiktspunkt för lite kort och bilade sedan direkt ner till Rom och fick lite extra tid i storstan istället.

xoxo

3 comments:

  1. Vad mysigt och fint, inte ett dugg avis hihi. Strunt samma i vädret så gött att bara vara iväg. Fina ni är. Kramis

    ReplyDelete
  2. Hörde om värmen i Italien så ni kan vara glada om ni fick en-två dagar av moln=) KramC

    ReplyDelete
  3. Så vackert det är och jättefina bilder! Tråkigt att vädret inte blev som ni önskade, men det ser ju helt okej ut ändå :D Kram <3

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...