15/08/2016

En natt i ÖrebroVår huvudsakliga helgplan var att medverka på ett bröllop i Dalarna och eftersom körsträckan från Orust till Dalarna är rätt lång (Google räknade 7 timmar) så bestämde vi oss för att åka en bit redan på fredagen. 

Vi hann väl bila i ungefär ett par timmar innan vi stannade för sen lunch och för att boka en hotell för kommande natt. Vi kikade kartan och valde på måfå ut Örebro där ingen av oss varit tidigare. Vi valde ett fyra-stjärnigt Clarion-hotell som bjöd på både frukost och middag(!). Närmare sex timmar senare anlände vi äntligen till Örebro och vårt fina hotell (Bild 1). C hade något liknande nackspärr så jag hade fått stå för hela körningen på landsvägarna och var helt slut när vi väl installerade oss på rummet. Kort där på dök ner till matsalen för den utlovade middagen som visade sig vara långt över förväntan. Trevlig idé det där med att bjuda gästerna på middag, det blev en lite mer familjär känsla som förstärktes än mer av när alla reste sig för att samlas runt TV'n och se Sveriges damlag vinna i straffar över USA. 

Efter middagen tog vi en timmes promenad runt stan. Vädret var tyvärr så där, lite småkyligt och duggregn i luften. Trots det fick jag en bra bild av Örebro vars utbud av uteserveringar var imponerande stort. Slottet och kanalen(?) satte också en fin prägel på staden. 

Redan lördag morgon bilade vi vidare från Örebro mot Dalarna men det var kul att ha varit där!

xoxo

4 comments:

  1. Mysigt med en hotellnatt och härligt att middagen var över förväntan :)

    ReplyDelete
  2. Örebro är en trevlig stad, särskilt de centrala delarna runt slottet. Jag har aldrig varit med om att hotellet bjudit på middag, vilken bra idé!

    ReplyDelete
  3. Jag läste en kurs i Örebro och trivdes bra där de månader jag bodde där. Vad roligt att ni reser runt så mycket, man borde turista mer i sitt eget land.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...