12/08/2016

Smögen och Lysekil


Västkustsemesterns bästa dag var utan tvekan vår heldag ute med båten. Vi stack iväg sen förmiddag och kom fram till Smögen lagom för att äta lunch, Det var första gången jag var på Smögen och jag blev helt förälskad. Det var otroligt vackert, fullt av liv och rörelse och långa fina promenadstråk längst vattnet. Utbudet av restauranger och butiker var förvånansvärt stort.

Vi åt en riktigt god lunch på Roy's Delikatesser och tog sedan en långpromenad bland huset. Lite båtshopping hann vi också med. Sedan åkte vi vidare till Kungshamn där vi mötte upp Karin, en kompis till C för en glass nere i hamnen.

På vägen till Smögen var det lite kyligt. Trots att solen värmde så var vindarna när båten susade fram (lite för snabbt för min smak) riktigt kalla, så på hemvägen klädde vi oss väl och fick oss en mycket behagligare båttur.

På väg tillbaka mot Gullholmen stannade vi till i Lysekil för middag. Vi åt något de kallade Västkust-tunnbrödrulle, satt på en brygga och lyssnade på Sven-Ingvars som spelade live kvällen till ära. Både maten och musiken var så där men det var ändå himla mysigt.

Resan från Lysekil hem var otroligt vacker då vi brummade fram i solnedgången. Som C säger, en kväll att minnas i februari när man är trött på vädret i vårt avlånga land.

Idag är det fredag, det duggregnar och vi håller på med packning och städning då vi ska lämna Gullholmen och åka norrut mot vänners bröllop. Visst är sommaren härlig!

xoxo

4 comments:

 1. Så himla härligt ni har haft det och jättefina bilder! Kram

  ReplyDelete
 2. Hej. Vilka underbara bilder! Ser fantastiskt ut! Kram

  ReplyDelete
 3. Adorable pictures. Love Sweden and you look so cool babes <3

  ReplyDelete
 4. Vad ska man säga, det ser helt enkelt helt fantastiskt ut. Jag älskar Smögen, Sveriegs bästa sommarort helt klart, tillsammans med Sandhamn och Båstad.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...