31/01/2016

Att vara för effektiv

En bild från en av mina avskedsfester i Italien

Jag har känt mig stressad den här veckan. Tyvärr inte den där vanliga stressen man är van att tillfälligt känna då man mycket att göra på jobbet eller hemma utan det här har mer varit en konstant tryckande känsla över bröstet, ett klappande hjärta, en flåsigare andning och en spänd nacke. När jag började goolgla var de alla typiska syntom på stress. 

Jag tror inte det är någon fara men jag vill ändå ta det på allvar så nu har jag som mål att verkligen försöka stressa ner. Jag har påbörjat en självanalys för att känna efter när det är jag känner mig som mest stressad. Vad i mitt liv det är som stressar mig. Och vad jag kan göra för att må bättre. 

Ett fel jag gör i livet är att jag är så himla effektiv i allt jag gör. Det spelar ingen roll om jag städar, arbetar, glor på tv eller läser en bok. Jag gör det snabbt och ofta med tankarna halvt redan i framtiden om vad jag ska göra sen. Det här är ju så klart ett big no no i stresshanteringen och något jag måste vänja mig av med. 

Vidare så är jag en expert på multi tasking. Jag kan utföra rutinmässiga jobbsysslor samtidigt som jag muntligt försöker lösa ett problem med en kollega, samtidigt som jag följer en ljudbok i andra örat, samtidigt som jag chattar med en annan kollega online, samtidigt som jag i huvudet planerar kvällens middag. Låter det galet? Ja jag vet, men det är min vardag. Mina chefer har alltid älskat mig just för att jag är en riktig duracellkanin som får hur mycket arbete som helst gjort på mycket kortare tid än många andra. Hemma så lagar jag mat, pratar i telefon och bloggar samtidigt. Inga problem. Så även privat hinner jag med så otroligt mycket mer än många andra. 

Jag har alltid sett effektivitet och förmåga att multitaska som positiva egenskapar men efter att grundligt ha pratat igenom detta med några vänner över en middag i fredags så tror jag att effektiviteten och multitaskandet är två av mina största bovar i livet. Att nu försöka vänja mig vid att göra allt i ett lugnare tempo, göra en sak i taget och vara lite mer mindfull, dvs ha tankarna fokuserade på just det jag gör, kommer inte vara enkla förändringar vill jag lova. Men jag ska försöka. Jag kommer så klart behöva prioritera mycket mer och bli duktigare på att säga nej både till vänner, familj och kollegor. Och framför allt till mig själv. 

xoxo

28/01/2016

Fyra bra självbiografierJag älskar självbiografier! Jag älskar helt enkelt att följa folks livsöden, framför allt när slutet är gott. 

Två av mina självbiografi-favoriter är ”En blomma i afrikas öken” av Waris Dirie och ”Pojkår” av J. M Coetzee. Bägge böckerna har jag läst två gånger vardera och bara älskar dem.

Nu i Januari har jag läst och lyssnat på två självbiografier, ”Längtan bor i mina steg” av Klara Zimmergren och ”Ro utan åror” av Ulla-Carin Lindquist. Det är två helt olika livsöden men bägge böckerna var otroligt gripande, sorgliga och omskakande. Jag gillar även språket i bägge böckerna.

I den första, Längtan bor i mina steg” beskriver Klara Zimmerman livet för en kvinna som blir sista singeln kvar i gänget. Om ensamheten och känslan av utanförskapet när alla vänner gifter sig och skaffar barn medan hon själv lever för karriär, vänner och sin hund. Vidare beskriver hon tankarna hos denna 40+ åriga kvinna som kommer på att hon (också) vill ha barn och kampen om att nå denna dröm. Klara är en obotlig djurvän. En positiv och glad kvinna som inte låter avundsjuka förstöra sin tillvaro. En äkta vän.
Jag lyssnade på boken som ljudbok och det är hon själv som läser upp den. Självbiografin är otroligt personlig och självutlämnande och just därför tyckte jag den var väldigt bra.

Den andra, Ro utan åror, är en självbiografi där man följer Ulla-Carin Lindquist från hennes 50 årsdag, dagen hon får diagnosen ALS och hur hennes liv förändras efter det. För de som inte vet är ALS en dödlig nervsjukdom som leder till en långsam förlamning av hela kroppen som till slut sätter sig på andningsorganen så att man kvävs. Sjukdomsförloppet går relativt fort, ofta inom ett år, och det verkar inte finnas mycket man kan göra för att bromsa det? I den här boken följer vi den fysiskt och psykiskt starka nyhetsuppläsaren och journalisten i hennes sista år i livet. Hon beskriver den gradvisa nedbrytningen av kroppen, kärleken till sina fyra barn och sin man, om äkta vänskap och tankar om livet och döden. Jag visste redan från början att boken inte skulle ha ett gott slut men jag visste även att det skulle vara en bra och tankeväckande bok ändå vilket den absolut var.

De andra två böckerna jag tog med i kollaget ovan ”Jag ska inte dö idag” av chefredaktören till tophälsa Pamela Andersson och ”Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva” av Ann Heberlein läste jag förra året, men vill passa på att rekommendera de med. 

Jag ska inte dö idag är en självbiografi om kampen mot cancern. Om vikten av fysisk träning och ett envist psyke. 

Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva är ytterligare en otroligt självutlämnade biografi som beskriver livet som bipolär, dvs har en manodepressiv sjukdom. Om självmordstankar och om kampen att vinna mot sin egen hjärna. 

Nu låter det som om jag bara läser en massa deprimerande självbiografier och så är inte faller. Jag läster mest spänningsromaner faktiskt men tycker det är väldigt kul att bryta av med en självbiografi då och då. Samtliga sex böcker jag nämner här ovan är väl utvalda och verkligen läsvärda.

xoxo

26/01/2016

Ta vara på livet innan det är för sent


Just nu läser jag en bok, Ro utan åror av Ulla-Carin Lindquist. Det är en självbiografi om henne, en känd tv-profil och journalist, som på sin 50-årsdag får diagnosen ALS, en dödlig nerv/förlamningssjukdom. Det är en otroligt sorglig bok men budskapet väcker tankar - att ta vara på den tid man har innan det är för sent. 

Vidare, igår kväll, när jag slött satt och scrollade igenom min facebook-feed, råkade jag se ett collage av gamla bilder på en fd London-kollega. Jag tänkte tillbaka på tiden då jag också hängde med det tjejgänget, log för mig själv och utan att läsa texten klickade jag like på bilden och scrollade vidare. Det dröjer inte länge förrän fler bilder av samma tjej dyker upp, den här gången hajar jag till och läser den tillhörande texten. Jag anar onåd och scrollar upp till collaget igen, vilket var utlagt av en annan fd kollega till mig, och läser den tillhörande långa texten. Trots att jag nu innerst inne förstår att något hemskt har hänt så klickar jag in på min fd kollegas sida, vill liksom inte förstå och efter ett tag hittar jag till hennes blog och börjar läsa. Min fd kollega blev 31 år gammal, en brittisk tjej, gift med en Italienre och hann få en son som idag är 2 år gammal. Någon gång i december söker hon akut och får veta att hon har en hjärntumör. För ett par veckor sedan får hon beskedet att hon bara har 15 månader kvar att leva. I lördags dog hon, av en hjärnblödning. Jag gråter. Jag gråter för att livet är så jävla orättvist. Jag gråter för att hon, en så otroligt snäll, enkel, smart och helt vanlig tjej inte ska få leva sitt liv som alla andra. Att hon inte ska få se sin lilla son växa upp. Den där jävla cancern. Jag hatar den.

Jag har tänkt på henne konstant sedan igår, trots att hon "bara" var en fd kollega jag egentligen inte kände så väl och som jag inte har haft direkt kontakt med på flera år. Jag tänker på hennes man. Hennes barn. Hennes föräldrar och syskon. Och hennes vänner. Ikväll gick jag in på hennes facebook-profil, igen, läste, tittade på bilder (ibland är facebook bra) och mindes henne. Jag fann en text hon själv delade för ca en månad sen och jag väljer att dela en kort bit av den då vi alla borde bära med oss av den:

"Please if you take anything from my story, make every moment count, even the mundane moments you take for granted because life is precious" 

Kanske kan låta klyschigt, men inte när kommer från en dödligt sjuk 31-årig mamma.

Skulle kunna skriva långt om hur man borde ta vara på sitt liv mer men idag räcker det med att dela de här två sorgliga berättelserna. Tror det väcker tillräckligt med tankar både hos er och hos mig. Livet kan verkligen vara kort så man borde leva varje dag som om det vore den sista.

xoxo

25/01/2016

SpontanitetTvå saker jag saknar från mina år i Italien är spontaniteten och det sociala livet, ofta i samband med varandra. Flera gånger i veckan kom det sms i stil med ”Vi är några som ska äta/fika/ta en drink på XXX, kom gärna förbi” . Det var mass-sms som skickades ut till ett antal vänner och alla mottagare bjöd i sin tur in flera vänner eller kollegor. Man blandade grupperna och åldrarna. Barndomsvänner, kollegor, kusiner, barn, föräldrar, ja alla var välkomna. Om vintrarna var det mer middagar hemma hos folk medan på sommaren sågs man oftast utomhus. 

I Sverige är vi inte i närheten av att vara varken lika spontana eller sociala. En middag med vänner planeras helst över en vecka i förväg. Bara särskilt utvalda är bjudna. Om en kollega frågar om vi kan hitta på något just den kvällen svarar man att tyvärr är jag upptagen men vi kan hitta på något en annan kväll. I Italien skulle man svara ”jag ska på middag med några vänner men du kan säkert hänga på”. En helt annan mentalitet helt enkelt. I Sverige skyller man på barn, hundar, vädret, tvättstugan, något tv-program och ja lite av varje för att slippa få sina planer raserade av lite spontanitet. 

Därför blir jag så glad när mitt Svenska liv tar lite mer spontana vändningar vilket det har gjort den här helgen. Trots att inte allt för mycket stod på schemat har vi hunnit med hur mycket kul som helst. I fredags var både jag och C på väg hem från våra respektive jobb när jag kom på att jag inte alls ville åka hem. Så istället möttes vi då upp i stan och letade upp lite vänner som var ute på aw. Det blev en supertrevlig kväll. I  lördags hade vi hemmafixardag hela förmiddagen. Jag yogade, C snickrade. Vi båda städade. Jag körde hemma-spa, C satte ihop någon möbel. Jag lagade lunch. Sedan bar det av på dop söder om stan, tätt följt av en middag hemma hos vänner i Bagarmossen. Middagen övergick till vin- och myshäng i soffan vilken ledde till att vi sov över. På söndagsmorgon åt vi frukost med vännerna i 3 timmar, myste med bebisen och sjöng lite barnvisor. När vi väl makade oss hem från Bagarmossen köpte vi med oss lunch och svängde förbi min pappa som varit bortrest en månad och åt en spontan snabb-lunch ihop.  Sedan åkte vi och storhandlade. På kvällen lagade jag middag medan C snickrade hyllor och jag avslutade kvällen med apple-tv och decembers X factor-final i UK (så bra!). 

Topphelg! Social och aktiv. Och spontan. 

xoxo

22/01/2016

VinterpeppDet har nog inte undgått någon av mina bloggläsare att jag inte är någon vintermänniska. Jag älskar sommaren. Jag älskar solen. Värme. Havet. Grönskan. Sommarkläder. Långa dagar. I motsats hatar jag att frysa, ogillar kyla, mörker och lager-på-lager. På sommaren går jag upp, tvättar ansiktet, borstar tänderna, tar på en klänning och lite mascara och så är jag klar. På vintern ska massvis med kläder knögglas på. Jag använder mer smink. Otympliga vinterkläder ska på och jag känner mig som en michelingubbe när jag väl stegar hemifrån på morgonen. Jag håller med om att det är vackert men för min del skulle det räcka med ett par veckor med snö och kyla per år. En vecka över jul och en vecka när man är i fjällen och åker skidor. Vidare är jag ingen vintersportmänniska heller. Jag älskar iofs att åka skidor utför men måste pga av en tidigare skidolycka ta det väldigt lugnt när jag väl är i en skidbacke. Dötrist. Men jag gillar inte långsfärdsskidor eller skridskor och är nästan lite avundsjuk på de som gör det, det ser ju så härligt ut. I helgen är jag och C medbjudna till Nackareservatet för långfärdsskridskor något jag aldrig har testat och är lite nyfiken på att testa men tyvärr tror jag inte jag kommer tycka om det heller. 

Oavsett, nu bor jag i Sverige och får acceptera faktum att det är vinter nästan en tredjedel om året så man måste liksom försöka göra det bästa av det. Nedan är en lista på vad jag gör för att må bra även på vinterhalvåret.

1. Eldar i öppna spisen
2. Läser fler böcker än vanligt
3. Fixar många hemmamiddagar med vänner
4. Tänder massor av levande ljus hemma, helst lite för många och gärna doftljus
5. Köper något nytt till hemmet. Till exempel en ny matgrupp till köket, en apple-tv och en riktig mysig filt :)
6. Börjar följa/se någon ny tv-serie – i vårt fall Bron och 24
7. Tränar mer på gym , duschar länge och njuter av bastun efteråt
8. Dricker väldigt mycket te. Svart, grönt, vitt och rött. Mycket av allt. 
9. Spelar spel. Tv spel eller sällskapsspel. Gillar bägge delar. 
10. Köper snittblommor och klär huset
11. Äter multivitaminer och extra tillskott av d-vitamin
12. Har filmkvällar och kanske till och med går på bio någon gång
13. Spenderar mer tid hemma
14. Tillåter mig själv att äta massor av citrusfrukter
15. Planerar renoveringar och fixar lite extra i hemmet
16. Använder mina supermysiga tjocktröjor och raggsockor
17. Lägger mer tid på matlagning. Goda grytor, långkok i ugnen eller en mumsig fisksoppa står på topplistan.
18. Spenderar mer tid på jobbet bara för att det faktiskt är rätt kul.
19. Sover extra mycket, gärna minst 9 timmar per natt om möjligt.
20. Köper ny vinterjacka (äntligen!) och iom det tycker att det är rätt kul att gå ut. Trots allt. 

Önskar er alla en riktigt trevlig helg!

xoxo

21/01/2016

Kreativ mindfullness


Det är nog få som lyckats undgå den nya trenden med målarböcker för vuxna. Trenden som kallas kreativ midfullness som sägs minska oro och stress. 

Tanken är att man ska rikta allt sitt fokus enbart på bilden man färglägger och släppa allt annat. Man ska med andra ord inte ha mobilen i samma rum. Heller inte en sambo, barn eller någon annan som pratar med en. Man ska absolut inte ha tv’n på. Utan man ska helt och hållet rikta koncentrationen enbart på bilden man har framför sig och dess färger och låta omvärlden försvinna för en stund. Man ska bli mer (helst helt) nuvarande i stunden.

Om jag har förstått saken rätt så började trenden med att färglägga Mandala-mönster och har nu utvecklas till alla möjliga bilder och mönster.

Bättre sent än aldrig har jag nu bestämt mig för att ge trenden en chans så häromdagen köpte en bok med havet som inriktning. Jag har än så länge inte gått in i tecknandet helt utan har haft både musik, min sambo och telefonen i samma rum när jag målat. Jag har heller inte haft rätt pennor. Men jag ser det som en uppvärmning inför min kommande minfullness-målarkarriär :)

Igår var jag på en timmes body pump efter jobbet. Hängde kvar på gymmet för dusch, bastu, hårinpackning och bara tog det lugnt. Kom hem till en färdig middag och såg ett avsnitt av 24. Sen tog jag en timme till att sitta och färglägga i nya boken och tyckte det var himla mysigt. Jag vill verkligen ge den här typen av kreativ mindfullness en riktig chans. Jag älskar ju yoga just för kombinationen av hjärn/ kroppsträning med mindfullness och avkoppling, så jag tror att även den här typen av mindfullness kan vara bra för mig. 

xoxo

20/01/2016

En kväll på VapianoVarför går tiden så himla fort? Just nu känns det som dagarna bara springer förbi utan att jag hinner med ens hälften av det jag önskar jag skulle hinna med. 

Det är januari vilket betyder fullt ös i redovisningsyrket. Många dagar är roliga, jag och min chef löser problem och lär oss massor av nytt. Vissa dagar är jobbiga, det är liksom bara för mycket som står på schemat, jag blir stressad och irriterad.

Jag har kommit igång med träningen vilket känns skönt. Jag känner mig redan både starkare och smidigare än för några veckor sedan. Det kanske är inbillning men känslan gör mig ändå glad. 

Badrumsrenoveringen börjar lyda mot sitt slut vilket är otroligt skönt. Just nu väntar vi bara på de allra långsammaste leveranserna och sedan kommer vår tålmodige hantverkare göra sina sista knyck. Av vad vi kan se just nu tror jag vi kommer bli väldigt nöjda. Så otroligt skönt att ha den värsta stressen över. Vi har gjort många fel under resans gång men har också lärt oss mycket inför kommande renoveringar. Att renovera är en drog. Lika mycket som jag är otroligt trött på det bara vill jag fixa och ändra mer hemma. Får se när vi sätter fart med nästa projekt…

Känner mig lite osocial på senaste tiden också. Egentligen vet jag inte varför för jag träffar olika vänner varannan till var tredje dag. Och pratar i telefon alternativt chattar med dem varje dag. Men det var länge sedan jag drog ihop lite vänner för något riktigt kul. 

Igår var jag iaf ute på en riktig trevlig middag med mina söta ex-kollegor från banken – vi på bilden ovan. Vi var på Vapaiano vid Gamla stan och blev kvar i flera timmar och bara tjejsnackade massor. Otroligt mysigt. Jag saknar inte mitt fd jobb på banken men jag saknar dom, vår lilla trio, och det ultimata vore att de bägge fick jobb på mitt nuvarande jobb för att få combon av bästa kollegorna och bästa jobbet. Men till dess får jag var glad att ha ett jobb där jag trivs och att två fd-kollegor nu gått och blivit två underbara vänner. 

xoxo

17/01/2016

Idag blev jag fadder till en fantastisk liten tjej


Dop är bland det mysigaste jag vet. Att få samla nära och kära för att på något sätt fira ett nyskott i familjen/bekantskapskretsen. Det är en sån fin tillställning och ger så mycket glädje. 

Idag var det dags för lilla Olivias dop. Ett dop som verkligen betydde extra mycket för mig då jag blivit tillfrågad om jag ville bli hennes fadder/gudmor. Det är det mest ärofyllda och hedrande uppdrag/uppgift jag någonsin blivit tilldelad. 

Det var en helt fantastisk dag! Solen sken, alla var glada och trots att det var mycket pyssel att få ihop allt så gick det så himla bra. Kyrkocermonin var otroligt fin med mycket sång och musik. Fikat efteråt var istället livat med massor av hembakade godsaker, lite mer sång, många fina presenter och ett fint tal. En toppendag på alla sätt och vis. Nu ser jag fram emot att få mysa med, finnas där för och skämma bort min lilla guddotter i många många år framöver. 

xoxo

15/01/2016

Sats Sportpalatset


Sats Sportpalatset
Sportpalatset ligger i Abbas fd lokaler
Igår var jag för första gången på SATS senaste satsning, Sportpalatset, vid St Eriksbron - mitt emellan St eriksplan och Fridhemsplan. Det har varit mycket prat om det nya Sportpalatset, både positivt och negativt och jag hade verkligen sett fram emot att få besöka det. 

Det var stort, ohyggligt stort. 3 våningar fulla med allt vad träning kan innebära. Det var snyggt, fräscht och modernt, och det gav en inspirerande känsla när jag vandrade runt bland alla roliga maskiner och träningsgalna människor. 

Men, det första jag kan anmärka på var omklädningsrummet vilket var normalstort, men på tok för litet för ett så stort träningscenter. Trångt kändes det också. Framför allt efter klassen när folk börjar irra omkring i omklädningsrummet och har glömt var de har låst in sina kläder och ska testa sin nyckel i alla möjliga lås. Jag blev helt enkelt irriterad. Det andra jag kan anmärka på är den omtalade yogasalen. Den var fin, fräsch och verkade ha den utlovade superluften och toppenljudet. Men den vanliga yogan delar sal med antigravity-yogan vilket betyder att det hänger saker i det låga taget där man ska hänga upp sina antigravity-hammockar. Dessa saker riskerar de vanliga yoga-utövarna att slå både händer (vi små som mig) och huvud (de riktigt långa) i vilket tar bort fokus från det man håller på med. Detta har salen redan tidigare fått kritik för vilket jag helt klart kan hålla med om.

I övrigt gillar jag konceptet med sportpalatset och det ökade utbudet av varierad träning under ett och samma tak.

xoxo

14/01/2016

30 minuters motion om dagen


Laddad inför Body balance
Träningsåret 2015 började bra men slutade lite halvdant. Träningsåret 2016 började med att jag inte fick till ett enda träningspass förra veckan. Det var helt enkelt för mycket annat som stod på schemat plus att vi var bortresta torsdag till söndag. Men vecka 2 av träningsåret 2016 har varit bättre. Den här veckan har jag verkligen planerat in och prioriterat att få in träning på schemat.

Något som återkommer i studier, på informationsblad, som upplysning på gymmet m.m är att en halvtimmes träning om dagen är bättre än några få intensiva träningspass i veckan. Med andra ord går kvantitet framför kvalitet!? 30 minuters motion om dagen motverkar sjukdomar som cancer, hjärt- och kärlsjukdommar och höjer immunförsvaret. Det ger bättre blodcirkulationen, bättre sömn, högre stresstolerans, bättre minne och ett starkare psyke. Läs artikel från KI genom att klicka här. Eller på vårdguiden genom att klicka här. Eller Sats rosa-bandet kampanj här

Hur som helst är det svårt att hinna med 30 min träning om dagen. Det låter lite men sedan tar det ju tid att ta sig till gymmet, byta om och sedan duscha efteråt. Men jag ska ändå göra vad jag kan för att få till fler träningspass än vad jag först hade tänkt i år. Alla de som kämpar med 100 pass före midsommar ska snitta 4 pass i veckan och det kanske inte är helt fel ändå. Jag tror faktiskt att jag ska antaga mig den utmaningen i år igen!

Den här veckan har i alla fall varit bra träningsmässigt. I måndags körde jag 30 minuter spinning på lunchen. I tisdags körde jag 60 minuter body combat (men jag tog det lugnt). Igår tränade jag body balance och ikväll blir det yoga. På lördag har jag en träning- och lunchdejt med Jessica och vi ska pumpa musklerna lite på ett body pump-pass. Kan en träningsvecka bli bättre? :)

xoxo

11/01/2016

En helg i Skåne och Danmark

Borta bra men hemma bäst! 

Vi har haft en otroligt händelserik och riktigt bra helg med mycket bilkörning, god mat och mysiga stunder med nära och kära. 

Helgen började i torsdag kväll, sent, då jag efter några timmars övertid kom iväg från jobbet och vi påbörjade körningen mot Linköping. Det var mörkt, snöade kraftigt, sikten var dålig och vägarna var hala och jag har nog aldrig varit så rädd i en bil, inte bara när jag själv övningskörde men även när C elegant och tryggt körde bilen genom mörkret ner till hans syster i Linköping. Där hade vi en relativt kort familjekväll och på fredag morgon for vi alla vidare mörkret och snöfallet mot Skåne uppdelade i 3 bilar. Först på schemat stod fika på Knut Jöns café i Båstad tätt följt av en fin begravningsceremoni i Maria Kyrka. Därefter åt vi en god långlunch på restaurang Strand. Det är första gången jag var i Båstad och jag hade inte förväntat mig att se den berömda sommarstaden täckt av ett tjockt lager snö men då var fallet. Efter lunchen tog vi oss till Tobbe och Zuzanna som numer bor där nere och fikade i deras mysiga villa. Hade gärna stannat länge i Båstad men på annat stod på schemat så på kvällen rullade vi vidare mot Glumslöv där min bästa kompis Cicci nyligen köpt hus. 

Måste tillägga att i Båstad fick jag handla 2 flaskor vin och 6 öl på systembolaget utan att visa leg! Det är första gången i mitt liv jag inte behöver visa leg på systemet och jag var riktigt stolt. Jag är ju trots allt 30+, har bott utomlands i massvis med år och har då kunnat handla vin och sprit i matbutiken utan att visa något leg så att flytta hem till Sverige och bli krävd på leg varje gång jag vill köpa en flaska vin känns lite som ett hån. Men men. 

Väl framme i Glumslöv bjöds vi på en stor buffé av kallskuret och goda ostar, vi drack gott vin och visades runt i hus och trädgård. Sedan var det dags för den utlovade badtunnan. Badkruka som jag är var jag lite skeptisk att ge mig ut i snön i bikini men jag blev övertalad och det visade sig vara riktigt skönt att bada varm tunna mitt i snöyran.

På lördag bjöds det på en stor frukost innan jag, Christoffer, Cicci och Johan åkte iväg till Helsingborg där vi sedan tog färjan över till Danmark/Helsingör. Där promenerade vi omkring, spanade söta hus, shoppade i designbutiker och åt en Dansk lunch. Det var kallt men himla mysigt. På kvällen lagade vi fiskgryta, spelade frågesportsspel och la pussel. Ett riktigt mysigt slut på en helmysig dag. 

Igår söndag spenderades tiden mest i bilen. Jag övningskörde större delar av vägen från Skåne till Sthlm och vi tog två stopp på vägen, ett vid det berömda godisflyget och ett för lunch i Jönköping. Väl hemma kändes det som vi varit borta i flera veckor då vi har hunnit med så mycket under de här tre dagarna och trots att helgen har varit riktigt riktigt bra var det faktiskt skönt att komma hem.

xoxo

07/01/2016

Nu är det för kallt!

Vintern är vacker, otroligt vacker. Träden är vita av frost, marken är vit av snö och ofta har de där riktigt kalla dagarna en klar himmel med en strålande sol. Men jag kan inte hjälpa att jag inte tycker om det. Jag fryser och mitt liv begränsas då jag gör allt jag kan för att undvika att vara utomhus allt för långa stunder. Just nu är det under minus 10 grader ute, -15 imorse när jag vaknade. Det är inte bara kallt ute utan vi har även kallt hemma och jag avskyr det. I helgen ska vi iväg söder ut och jag bara hoppas att temperaturen ökar ju längre ner i landet vi kommer. Och hoppas även att de här riktigt kalla dagarna inte blir så många fler.

Bjuder på några mobilbilder från tomten hemma. Det gäller att mata fåglarna nu när all deras mat ligger begravd under snön :) 

xoxo


04/01/2016

Underbara Grimstaskogen


Det har egentligen varit en lite tråkig helg då jag inte har gjort så mycket alls. Ganska olikt mig. I lördags var jag och C iväg några timmar till Barkaby där vi först och främst äntligen köpte oss en stor matgrupp med plats för minsy 8-10  personer - Ja vi gillar middagsbjudningar. Vi köpte även en.... Apple TV. Det blev årets vår julklapp till oss själva. Så lördagskvällen spenderades framför den, sorgligt men sant :)

Igår söndag tog jag mig ut på en lång långpromenad nere i Grimstaskogen som jag verkligen kommit att älska. Den här gången gick jag längst vattnet mot Blackeberg (jag brukar gå mot Hässelby) och det var så otroligt fint, rofyllt och... kallt. Jag traskade runt i nästan 2 timmar vilket var väldigt skönt men jag var ordentligt nerkyld när jag sen kom hem. Då satte jag fart i den öppna spisen, serverade varmt te och kör-teori-böckerna åkte fram. På kvällen blev det god middag framför serien 24. 

En otroligt lugn men osocial helg. 

Den här veckan ligger fokus på jobbet och årsbokslutet, därefter hoppas jag på att skaffa mig ett lite mer aktivt och socialt liv igen. 

xoxo

02/01/2016

Fartfylld nyårsdagDagen då alla slöar blev för mig och min sambo riktigt fartfylld. Rättare sagt satt vi inte stilla mer än bara några minuter då vi åt lunch. Men, vi hann klart med renoveringen av skafferiet och städskåpet. Alla hyllor är nu utbytta, väggar och golv nymålade och sakerna ditplacerade igen i perfekt ordning. Känns väldigt kul att ha så fint där. Vi hann även storstäda huset, åka och storhanda, ta oss ut på en långpromenad i Grimsta skogen och förbereda kvällens middag.

På kvällen fick vi finbesök från Skåne. Cicci och Johan kom över och vi åt god getosttoast med honung och valnötter till förrätt, pulled beef till huvudrätt och glass till efterrätt. Vi eldade i öppna spisen och hade en riktigt mysig kväll.

Idag ska vi ta det lugnare. Bara det att vi sov till kl 11 och att vi nu kl 12 fortfarande äter frukost säger ju en del. Snart ska vi dock iväg, vi ska träffa en kompis, Peter, och åka till Barkaby för shopping av en viss pryl. Återkommer senare om vad det är för en kul sak vi ska köpa. 

xoxo

01/01/2016

Nyårsafton 2015Glad tjej redo att skåla in det nya året

Godmorgon 2016! Jag lägger en önskan att det här året ska bli ett riktigt bra år, mycket bättre än 2015. Jag har inga nyårslöften men har tre stora önskningar jag hoppas kommer slå in. 

Nyårsafton firades hemma hos Robert och Moa. Vi var åtta stycken som åt en god middag i havets tecken (hummer, musslor, lax m.m) som duktiga Robert och Moa fixat. Vi fick om möjligt en än godare efterrätt och när vi trodde att vi skulle spricka av all mat så serverades den smaskiga ostbrickan. Varken i mat eller dryckesväg gick det någon nöd på oss om man säger så.

Nya året firades in med bubbel, tomtebloss och kalastutor. Vi såg till min stora glädje fyrverkerierna genom fönstret. Jag är lite av en anti-fyrverkeri person... För all del, det kan vara kul med de stora arrangerade fyrverkerierna världen runt men jag tycker inte att fulla människor ska börja smälla själva mitt i natten. Ser det både som farligt, miljöförstörande, djurplågeri och som ett enort bortkastande av pengar. Jag tycker helt enkelt det ska förbjudas. 

Men men nu ska jag inte börja året med att propagera emot fyrverkerierna utan jag delar några bilder, hoppas ni alla haft en bra nyårsafton och önskar er en mysig dag.

Vi ska fortsätta med renoveringen av skafferiet (som min sambo påbörjade för några dagar sedan), sedan städa huset, åka och handla mat och förbereda för en middagsbjudning ikväll. 

xoxo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...