28/04/2016

Brist på motivation
Jag tror jag nämnde det förra veckan, men jag är inne i en period då jag har väldigt lite träningsmotivation. Träning är för mig livsstil och har så länge jag kan minnas varit en del av mitt liv men det går lite upp och ner huruvida jag känner mig riktigt motiverad att gå till gymmet eller inte. 

Oavsett om jag vill eller inte kommer jag alltid iväg till gymmet ett par gånger i veckan men de perioder jag har lite mer motivation så blir det både fler gånger, tuffare pass och framför allt så så känns roligare. Lite som med ens jobb. Man går ju alltid dit, men är man motiverad gör man ett bättre jobb.

Senaste veckorna har jag inte haft något överdrivet träningssug och förra veckan skrapade jag bara ihop 2 gånger på listan (jag skyller på att jag var bortrest 3 dagar) och den här veckan blir det nog 3 gånger. 

Igår kom jag iväg i alla fall, med Jessica som sällskap och en utemiddag efteråt som lockande morot. Vi var på body pump på nya Sats Regeringsgatan. Kämpade på bra och blev kvar rätt länge för både dusch och bastu efteråt. Därefter traskade vi bort till K25 där vi år något supergott. Quasimondo (?) tror jag de hette och var som en grillad macka gjord på pitabröd, kyckling, sallad och en jättegod chili och honungsdressing. Det var en vild chansning och de visade sig vara supergoda. Good to know :) 

Efter gårdagens body pump är jag nu uppe i 59 pass från nyår till nu. Några 100 pass före midsommar kommer jag inte uppnå inser jag, men ju närmare jag kommer ju gladare blir jag. Värt att nämna är att jag inte räknar promenader som träning vilket jag ser att de flesta på facebook-gruppen gör. Promenader för mig tillhör vardagsmortion liksom att ta trapporna istället för hissen så ofta jag orkar. 

xoxo

26/04/2016

Room - Emma DonoghueFör lite över en vecka sedan läste jag ut boken Room. En enkelt skriven berättelse i Joseph Fritzl-tema. Det var så klart en hemsk berättelse men den var även spännande, varmhjärtad och otroligt fin.

Hela boken är skriven utifrån en fem-årings perspektiv. En femåring född i ett rum där han sedan bott med sin mamma i hela sitt liv. Dvs en femåring helt utan verklighetsanknytning och noll förståelse om hur världen fungerar. Just att det är denna femårings tankar vi följer tyckte jag gjorde boken otroligt intressant ur ett psykologiskt perspektiv. Begreppen livsförändringar och frihet får lite en annan mening efter att ha läst den här boken om man säger så.

Jag blev lite ledsen när boken var slut. Jag ville läsa mer. Ville veta mer hur det skulle gå för femåringen i fråga som jag blev otroligt fäst vid boken igenom.Och det är ju ett gott betyg.

När jag var klar med boken läste jag lite recensioner och såg att boken vunnit priser, t ex the Irish Book Award och Rogers Writers Trust Fiction Prize. Det förvånar mig lite. Trots att jag tyckte väldigt bra om boken skulle jag inte säga att det var några vidare författarkonster. Men helt klart var det en speciell och gripande bok! Jag ångrar dock att jag inte läste boken i originalspråk så om någon ska läsa den kan jag absolut rekommendera att läsa den på Engelska, och inte Svenska som jag gjorde.

(Bilden ovan hittade jag på google)

***

Tisdag och jag har faktiskt inget spännande att berätta. Senaste dagarna har varit ganska sega faktiskt. Vädret är tråkigt och jag har lite tappat motivationen. Vill bara ha vår och varmt nu. Vill lägga undan vinterjackorna och stövlarna och få lite sol på näsan.

C och jag har bokat vår sommarsemester i alla fall. Det blir ytterligare en roadtrip i Italien, denna gång i de mellersta delarna av landet (förra året cruisade vi runt i norra Italien), så nu sitter vi och spånar vilka städer vi vill besöka och bokar hotell allt eftersom. Vi vill ha en bra mix mellan hav och stad, mellan aktiviteter och avkoppling och sen en del vänner och god mat på det.

Hemma har jag massor av trädgårdsprojekt/tankar på gång men jag hatar att frysa så jag tänker inte planera något förrän det blir lite varmare. Golvet är på väg så i helgen är planen att lägga nytt golv på hela övervåningen.

På jobbet rullar det på och just nu jobbar jag proaktivt inför månadsbokslutet. Min arbetsbelastning varierar rätt mycket upp och ner under månadens gång och just nu är det en rätt stillsam period vilket tråkar ut mig lite, men om en vecka kommer jag tycka annorlunda. Livet som redovisningsekonom...

Ikväll har jag körlektion. Näst sista på Gullmarsplans körskola. Har bytt körskola och kör nu på trafikskolan i Råcksta istället, mest för att slippa åka tunnelbana över halva stan för en timmes körlektion. Ikväll blir det sista lektionen i city, sen förväntas jag kunna citytrafik för all framtid. Jag planerar uppkörning i Juli, det som drar ut på tiden nu är min brist på både tid och energi att plugga teorin.

xoxo

24/04/2016

TrädgårdsmässanIgår var jag med två vänner på den årliga trädgårsmässan i Älvsjö. Jag hade inga som helst förväntningar och blev positivt överraskad av mässan. Trädgård är ett nyvunnet intresse jag fått nu senaste månaden och det var verkligen kul att traska omkring bland montrar fulla av inspiration och kunniga människor. Jag blev kvar i flera timmar och när C sedan kom och hämtade mig hade jag hunnit köpa på mig både lökar, örter, redskap och bärbuskar. 

Idag var tanken att plantera allt detta men vädret bjuder på sin värsta sida med en blandning av regn, snö och hagel så det blir inget trädgårdsarbete. Istället har vi valt och beställt nytt parkettgolv till hela övervåningen. Vi har beställt ett caféset till ena uteplatsen. Vi har spanat nytt larm till huset men kan inte riktigt bestämma oss för vilket vi ska ha. Och näst på tur står den roliga uppgiften att deklarera. Så himla tråkigt att bara sitta inne en hel dag men man får i alla fall rätt mycket gjort vilket är skönt.

xoxo

21/04/2016

Den årliga Oulu-resanDet är torsdagskväll och jag är nyligen hemkommen från Finland. Jag älskar att åka bort och ännu mer älskar jag att komma hem. Jag uppskattar sällan mitt hem Så mycket som när jag varit borta ifrån det flera dagar. Att jag älskar att åka bort är kanske inte helt sant. Det är lite samma känsla inför att gå på gymmet inför mina resor. Jobbig känsla inför dem men sen mår jag super när jag väl är där. Jag tycker det är lite jobbigt att packa, att ta sig till flygplatsen och jag hatar att flyga men jag gillar att vara bortrest, andas en annan luft och få se och uppleva nya saker.

Jag åkte på tisdagsmorgonen. Taxin hämtade mig 04:45 och planet lyfte strax efter kl 06. Kul. Tack vare det extremt tidiga planet var jag näst intill en zombie hela dagen. Det var jag och min kollega/chef som åkte tillsammans och resan förde oss till den nordliga Finska staden Oulu (Uleåborg på Svenska) där vi har ett kontor. Jag är ensam ansvarig för hela redovisningen för Finland men med vissa bitar, t ex årsbokslutet, behöver jag min chefs support. Syftet med den här resan var just det årliga årsbokslutet samt att städa upp lite i det finansiella arkivet på Finska kontoret, och det gjorde vi.

I timmar var jag och kollegan instängda i en källarlokal där vi sorterade pärmar, lådor och papper utifrån vad som skulle sparas och slängas. Inget superspännande jobb men vi arbetade på effektivt och hann klart snabbare än tänkt. Även årsbokslutet gick otroligt smidigt och vi fick massor av beröm från våra Finska revisorer för det välorganiserade årsbokslutet vi presenterade vilket jag tyckte kändes väldigt kul. Det var första gången jag var aktivt medverkade i ett årsbokslut, något jag tycker har varit jättekul och verkligen vill lära mig mer av. 

I slutendan hade vi mycket mer fritid i Oulu än vad vi räknat med. Tyvärr visade sig inte staden upp från sin bästa sida utan bjöd på ett konstant snöblandat duggregn. Kallt och ruggigt var det. Trots detta tog vi oss ut på dagliga promenader. Både jag och kollegan är två aktiva och rastlösa själar så vi sysselsatte oss, Vi drack öl och gin and tonics. Vi badade bastu och spelade biljard. Och vi åt goda middagar och pratade om allt ifrån karriär, feminism, relationer, barn och vänskap till massor av minnen från våra yngre år. Hur kul som helst att få lära känna en kollega som jag i vanliga fall enbart umgås med på kontoret på ett mycket mer personligt plan.

Här i Stockholm skiner i alla fall solen och tanken är att vi ska grilla i kväll. Vi är hundvakter så det blir väl även en längre kvällspromenad i kväll innan det är dags att sova. Ser fram emot att sova i min egna underbara säng!

xoxo

18/04/2016

Ett tredje födelsedagsfirande


Det är nästan lite patetiskt va? Att man fyller 30+ något och firar sin födelsedag 3 gånger. I år blev det i alla fall så och det har varit otroligt kul. Jag har blivit så bortskämd med uppmärksamhet, presenter och blommor från alla möjliga håll och jag känner en enorm kärlek till alla fina människor jag har omkring mig. 

Igår var mina föräldrar, Cicci och hennes föräldrar här på födelsedagsfika. Med Ciccis hjälp började jag dagen med att baka en lime key pie och på de överblivna äggvitorna gjorde vi maränger. Det blev smaskens. Det var mysigt att ha alla på plats och nu känns huset när alla gäster åkt hem till sig. Men snart kommer C vilket jag så klart ser fram emot. 

Igår hann jag och Cicci även med en sväng till Vällingby centrum för en liten shoppingrunda. Jag köpte en skjorta, en sommarklänning och två bh'ar. Det är så otroligt sällan jag går ut för att shoppa så det är kul när det händer! På tal om shopping så är bokade jag igår kväll en resa till London för att hälsa på lite goda vänner. Och för att shoppa lite. London är den stad, efter Stockholm, som jag bott i längst så man kan säga att det är mitt andra hem, men nu har jag inte varit där på över 3 vilket känns så trist. Ser verkligen fram emot att få åka dit och återuppleva massa minnen, träffa lite vänner och ja bara få andas londonkänsla. Älskade älskade London! 

xoxo

17/04/2016

En andra födelsedagsmiddag


När jag började planera min födelsedag insåg jag snabbt att jag aldrig skulle få ihop alla vänner på en kväll. Flera av mina närmaste vänner kunde inte på tisdagen som faktiskt var min födelsedag medan andra kunde inte på helgen så jag bestämde mig för att dela upp det hela lite. Och det bli oftast lite mysigare om man inte är SÅ många på en middag så man hinner prata med alla. 

Den här helgen är C i Norska fjällen med jobbet och jag har tjejhelg med min barndomskompis Cicci. Vi har en lugn och mysig helg och gör inget speciellt direkt. Även mammas vovve Stella är här. Igår blev det en långpromenad ner till Grimsta naturreservat, lite plugg hemma, mycket te och snack och sedan kvällsförberedelser. På kvällen kom sex andra vänner över och jag bjöd på lasagne och marrängsviss som Cicci hjälpte mig att laga. Det blev en supermysig kväll! 

Idag började vi dagen med en skogspromenad med lilla vovven. Sen har vi bakat en Key lime pie och just nu har vi hemmagjorda maränger i ugnen gjorda på de äggvitor som blev över efter tårtan. Ja som sagt, en riktigt lugn och mysig helg.

xoxo

15/04/2016

Premiärtur på vår nya elmoped


I veckans rullade C hem vår nya familjemedlem, en tjusig elmoped som främst ska användas av C för att ta sig till och från jobbet. Men utöver det kommer vi använda den för att ta oss ut på lite utflykter då och då. 

Jag gillar både att gå långt, cykla och åka bil men jag älskar att åka moped. Känslan väcker minnen från Italien som gör mig såå glad. Både när jag bodde i Bologna och Milano var mopeden det vanligaste transportmedlet och jag blev snabbt en van medpassagerare bak på moppen. Jag har även kört moped men inte alls lika mycket som jag suttit bakpå. 

Igår efter jobbet åkte jag och C till XLmoto och provade ut en varsin hjälm. Det fanns många fina men enbart en satt bra på mig så jag fick lämna de snygga hjälmarna och nöja mig med den relativt fula men sköna hjälmen. Väl hemma kunde vi inte motstå att åka ut på en tur. Vi cruisade runt på gatorna i Bromma och spanade in folks fina trädgårdar. Hur kul som helst.

Idag är det fredag. Jippi. Veckan har varit väldigt bra. På jobbet är det kul medan det på träningsfronten inte går lika bra. Men men. Idag ska jag springa på lunchen och i helgen blir det nog flertal långpromenader. Ser verkligen massor fram emot den här helgen! 

xoxo

13/04/2016

En riktigt riktigt bra födelsedag!Igår fyllde jag år. Jag fyllde ganska gammal och jag hade inte sett fram emot att fylla år. Jag stod länge i valet och kvalet huruvida jag skulle fira eller låta dagen passera obemärkt. För ett par veckor sedan tog jag beslutet att fira. Det är så sällan jag samlar ihop mina vänner nu för tiden, så lika bra att passa på när man kan. Men dagen bjöd på så otroligt mycket mer firande än jag hade kunnat ana.

Redan på kontoret blev jag ordentligt grattad. Jag hade bett min chef som skulle varit den enda som hade koll på min födelsedag att inte säga något, men i dagens samhälle har ju folk koll på varandra genom konton på skype, linkedin, facebook m.m så jag blev grattad från höger och vänster. 
Det var inte bara mina vänner här i Sverige som hörde av sig utan även vännerna i Italien, England och Singapore kom ihåg mig och telefonen gick varm hela dagen.

Jag åt födelsedagslunch med mamma och pappa på Cafe Milano. Vi åt gott och jag fick blommor och presenter. Jag hann knappt komma tillbaka till kontoret efter lunch innan svärfar dyker upp på kontoret med en ståtlig bukett.

Eftermiddagen susade förbi med möten och inlämningar och plötsligt var det dags att röra sig till restaurangen. Jag bor ju numer i Sverige och middagen var bokad redan kl 18. Om mina Italienska vänner skulle höra detta skulle de skämmas för mig :) Vi var 9 tjejer som sågs på tapas restaurangen Bistro Boheme. Då vi sågs ute hade jag inte räknat med födelsedagspresenter, men varenda en hade med sig en liten överraskning till mig. Underbara vänner!

Efter middagen gick jag, Laura och Maria vidare till O'Learys och mötte upp några av mina favoritkollegor. Där fanns ytterligare ett födelsedagsbarn och min chef överraskade oss med att beställa in en ståtlig efterrätt med brinnande tomtebloss. Till O'Learys kom även C och Peter och kvällen fortsatte med skålar, snack och fotboll. 


Jag var överväldigad att all kärlek jag blev bemött av igår på min dag!

xoxo

12/04/2016

Utomhuskontor


Igår tog jag tillfälle i akt att jobba hemifrån. Jag, som många andra, har den lyxen att företaget godtar att man jobbar hemifrån. Men mitt kontor, liksom många andra, ser helst till att man inte gör det för ofta. Fast det är outtalat, något man måste förstå själv. 

Hur som helst gör jag det väldigt sällan men igår passade jag på. Jag hade datorn och allt jobb jag behövde hemma, solen sken och jag kände att det var dags för en hemmajobbardag och så blev det.

På förmiddagen satt jag inne och arbetade undan det jobbigaste. När jag sedan satt i jobbsamtal i en timme passade jag på att sätta mig på altan och först då insåg jag hur skönt det var ute så efter lunch tog jag med mig datorn ut, satte mig i skräddarställning i solen och jobbade vidare. Helt underbart. 

För varje dag som går älskar jag min trädgård mer och mer. När arbetsdagen var slut hann jag även att plantera resterande plantor från söndagens inköp, gjorde fint och vattnade. Det som för ett år sedan skulle låtit så tråkigt i mina öron är plötsligt något väldigt roligt. Tänk så man ändras. 

På kvällen kom C dragandes med sin nya leksak, en EU-moppe som han ska swisha fram och tillbaka till jobbet på. Medan han lekte med den mötte jag upp Robert för en spännande lägenhetsvisning på 14e våning i ett av de K-märkta fd Vattenfallshusen. Husen är utifrån fula som stryk och ligger nere vid Råcksta t-bana och vi har varit nyfikna hur priserna kan vara så höga för dessa lägenheter men vi fick svaret. Lägenheten var fantastiskt fin och hade en helt otrolig utsikt. Efter visningen tog vi en långpromenad ner till fina Råcksta begravningsplats och vidare runt Råcksta träsk. 

Idag fyller jag år och dagen är fullplanerad av skoj, plus lite jobb.

xoxo

11/04/2016

Vårpyssel


Vilken långhelg! I fredags var jag sjukskriven och idag måndag jobbar jag hemifrån så det känns nästan som en hel semester :)

Ja i fredags var jag som sagt sjukskriven och inte så pigg. Mina vakna timmar spenderades framför tv-serien Suits som underhöll mig efter bästa förmåga. Jag har blivit helt fast i den serien. Den är enkel, rolig och otroligt inspirerande. Love it. 

I lördags fm småpysslade vi hemma. Vårrensade lite helt enkelt. Jag kikade igenom den otroliga mängd kosmetika jag fortfarande har efter att ha jobbat för Givenchy och insåg att jag faktiskt måste börja använda mina prylar. Jag gillar ju lyxiga krämer, bra schampoon och sånt men jag tar mig sällan tid för smink, nagelvård, ansiktsmasker och sånt lyx men ska försöka bli bättre på det. 

Sedan var vi och kollade på golv och trots många vänners högljudda klaganden så är nu beslutet att byta golv taget. Det gamla "fina" furugolvet ska nu ersättas av ett snyggt Italienskt ek-parkett-golv.

Lördag eftermiddag och kväll spenderades hemma hos vänner i sjöstaden där det grillades, skålades och minglades. 

Igår söndag vårpysslade vi vidare. Denna gång i trädgården. Solen lyste och för första gången (tror jag) verkligen njöt jag av att ha en trädgård att få vrara i. Vi hade fått en hel del Iris-lökar i present som jag fann en plats till och planterade och när jag väl fått upp farten åkte vi till plantagen och köpte mer växter och även dessa planterade jag. Så roligt. 

Igår kväll var vi på middag hos min pappa och fick se bilder från hans senaste resa. Och snipp snapp slut så var den helgen slut. 

Men även idag är jag hemma, jobbar hemifrån. Var uppe med tuppen för att få jobb gjort och har fortfarande en del på listan som måste göras men sedan hoppas jag på att hinna ta ett par timmar i trädgården för att fixa det jag inte hann med igår. Det bara kliar i fingrarna att få pyssla vidare där ute. Jag är en total trädgårdsnybörjare och förväntar mig inga storslagna resultat men räknar med att jag lär av mina misstag och får ha kul under tiden. 

xoxo

07/04/2016

John Ajvide Lindqvist - HimmelstrandJag gillar variation. Både i mat, aktiviteter, arbetsuppgifter och böcker. Jag gillar att testa nytt och utforska nya smaker, erfarenheter och känslor. Därför är det inte svårt att övertyga mig att läsa något jag aldrig själv någonsin skulle valt.

Det var väl ett par veckor sedan jag följde med min kompis Lisa till Adlibris för att köpa boken Himmelstrand av John Ajvide Lindqvist, författaren till den kända boken Låt den rätte komma in. Det dröjde inte länge innan vi bestämt att jag skulle läsa eller lyssna på samma bok för att sedan kunna prata om den, så det har vi nu gjort.

Jag lyssnade på boken som ljudbok hos Storytel, och det kanske inte var den bästa bok att ha som ljudbok. Det är en väldigt detaljrik bok med många personligheter och händelser att hålla koll på. Författaren är faktiskt otroligt duktig på att måla upp dessa personligheter, att spegla deras bakgrunder, skildra deras känslor och relationer. Boken handlar kort och gott om 10 personer (8 vuxna och 2 barn), en katt och en hund som en dag blir "förflyttade" ur sin verklighet på en campingplats och lämnade på ett oändligt gräsfält med en klarblå himmel ovanför sig men utan sol och helt utan kontakt med omvärlden. På denna plats börjar sedan den ena hemska händelse efter den andra utspela sig där alla bokens karaktärer går sina värsta mardrömmars fiender till mötes.

Att det egentligen är en skräckhistoria orkar jag inte lägga så mycket vikt i. Jag gillar inte den biten, tycker den är överdriven och fånig. Den är inte det minsta skrämmande och inte alls min smak. Men det känslosamma och sorgliga i boken är otroligt väl beskrivet och man märker att det är en skicklig författare.

Nu i efterhand har jag läst några recensioner och överlag har responsen på boken var väldigt positiv men jag tror att man måste gilla den här typen av bok för att uppskatta den till fullo. Det var kul att läsa/lyssna på något annorlunda men jag ser fram emot att påbörja min nästa Kepler-bok som är lite mer min egen smak.

***

Torsdag och för mig veckans sista arbetsdag. Bokslutet på jobbet är nu helt förbi vilket känns skönt. Istället har jag nu påbörjat årsredovisningen som jag ska åka till Finland och överlämna om ett par veckor. Jag har aldrig tidigare varken ansvarat eller skapat ett årsbokslut så jag ser verkligen fram emot att få lära mig den biten.

xoxo

06/04/2016

Rooibos Chai latteIgår efter jobbet träffade jag upp Marie, en kompis från Londontiden, och vi tog en sån där riktigt långfika på Espresso house. Jag var mycket mer av en fika-människa förr i tiden, kunde sitta i timmar på ett café med vänner och bara sippra te och snacka skit. Sorgligt nog kan jag knappt minnas sist jag gjorde det, förutom igår då. 

Jag och Marie sågs på Espresso House vid Hötorget och jag beställde in deras nyhet (tror jag?), en Rooibos Chai latte. Jag har alltid älskat chailatte och saknade det som sjutton när jag bodde i Italien så det är ofta det givna alternativet när jag går på café. Rooibos chailatte smakar som en vanlig chailatte skulle jag säga, men tee't är istället gjort på den afrikanska rooibos-busken vilken även ger den sin orangea färg. Det var gott och det var himla mysigt med en kväll på caféet. 

Väl hemma sen blev det en sen middag. Jag lagade veggobiffar och vi åt middag framför tv'n och ett avsnitt av Suits. Dvs en riktigt slö kväll. 

På jobbet har jag, med en del hjälp från min tålmodiga chef, klarat mig igenom ett väldigt mycket mer komplicerat månadsbokslut än vanligt vilket känns skönt. Idag ska de sista rapporterna in och sen är det lugnt på jobbet ett tag. 

xoxo

04/04/2016

Vem behöver ett gym när man har en trädgård?

Idag är jag mör i precis hela kroppen då gårdagen i stora delar bestod av hårt arbete i trädgården. Vi grävde, krattade, sågade, sopade och grävde lite mer. Ryggen värker och armarna ömmar och det känns att vi arbetat med varenda muskel i kroppen. Planen var att ta bort en stor buske (med rötter) framför huset och klippa ner den andra. Vi sågade ner en stor en och ett flertal taggbuskar tog bort med rötter. Vi påbörjade även arbetet av att bredda parkeringsplatsen. Vi hyrde släp och körde iväg ris och jord till återvinningen. Kort och gott arbetade vi konstant i över sex timmar och vi är själva förvånade hur långt vi kom. När vi vid fem-tiden på eftermiddagen satte oss för att äta långkoket som puttrat under dagen var vi alla så trötta att vi knappt orkade prata med varandra. Och resterande kväll spenderades slappandes i sängen innan det var dags att sova. Men ännu idag måndag är både jag och C ordentligt trötta. Man märker att vi är kontorsnissar och inte vana att varken arbeta med kroppen en hel dag.

I övrigt var helgen rätt lugn. I fredags blev jag överraskat upphämtad på kontoret av C och vi gick och ut åt Italienskt. I lördags gjorde vi i stort ingenting på morgonen och eftermiddagen spenderades hemma hos släktingar till mig i Mälarhöjden där vi firade min mormors syster som fyllde 95 år. Jag hann även sälja en av mina cyklar.

Veckan som kommer kan tänkas bli lite speciell, en del orosmoment ligger på kartan och jag tror att det blir en lugn vecka.

xoxo


01/04/2016

Våren på ingång

Veckan har flugit fram och jag har varken haft tid, ork eller lust att blogga och eftersom jag vägrar låta bloggen bli ett krav eller stressmoment har den fått ligga öde. 

På jobbet är jag mitt under bokslut, vi har läget hyfsat under kontroll och jag hoppas det blir ett enkelt månadsbokslut. Det största problemet på arbetet den här veckan har varit att vi tvingats byta office-paket, från version 2000 till Office 365. Som med alla tekniska förändringar i min värld så uppkommer frustration som övergår till irritation. Allt tar lite länge tid liksom lite länge tid än vanligt. Vilket i-landsproblem... Men mitt i det här ståhejet kom Johanna och hämtade upp mig för en långpromenad vilken var otroligt välbehövlig. Kände mig som en ny människa 1,5 timme senare när jag återgick till arbetet. 

Kvällstid hemma har vi fållat gardiner, lagat lite extra god mat (sån som tar över en timme att tillaga), jag håller på att läsa en bra bok och jag försöker få ihop en bra plan inför min snart kommande födelsedag. 

Igår hade jag körlektion och det var landsväg som stod på schemat; hastighetsanpassning, kurvteknik, vänstersväng och lite mer vänstersväng. Det börjar dra ihop sig mot uppkörning och jag vet att jag måste komma igång på riktigt med teori-studierna. 

Bilderna ovan är tagna igår kväll då jag var på kvällspromenad runt Råcksta träsk med min vän Robert. Vi traskade omkring i ett par timmar innan vi gick till "Grillen" vid Råcksta t-bana för middag, en restaurang som visade sig ha tråkig inredning men god mat som vi pratat om att testa ett tag. Robert är en fd universitetsstudiekamrat som nu i stort sätt bor granne med oss så det är supermysigt att kunna ses för promenader eller en bit mat då och då. 

Idag är det redan fredag och jobb, löpträning och myskväll hemma är planen. Det snöade vilt när jag gick till jobbet men nu skiner solen. I helgen väntar släktträff och storfixing i trädgården. Inga större planer med andra ord men jag hoppas vi får en del gjort ändå. 

Trevlig helg önskar jag er alla!

xoxo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...