25/03/2017

Årsredovisningar, bröllopsplanering och kattMed den rubriken och den bilden tror ni direkt att jag har köpt katt men tyvärr är så inte fallet. Dock har jag varit kattvakt vilket var fantastiskt mysigt. Katten är av rasen Cornish Rex vilket har visat sig vara en otroligt allergivänlig ras. Jag som så länge jag minns varit pälsdjursallergiker (en mardröm för en djurälskare som mig) kände knappt av katten över huvud taget vilket var en helt fantastisk känsla. Så nu står jag och C i valet och kvalet att köpa en egen katt. Jag älskar idén om att ha ett husdjur att få mysa med om kvällarna men jag vet också att vi lever ett väldigt aktivt och socialt liv vilket inte alltid betyder att vi spenderar så mycket tid hemma och då känns det inte schysst att skaffa ett djur. Svårt val men just nu är jag väldigt för att adoptera en rex-katt medan C inte är helt med på den idén, vi får ser hur det slutar...

I övrigt består mitt liv mycket av jobb den här perioden och jag förvånar mig själv att säga att jag älskar det. Jag känner mig inte ens stressad trots att jag har mycket på schemat framöver. Vi som ekonomiavdelning ska från och med april ansvara för två Engelska bolag tillhörande samma koncern och har därför anställt två nya anställda som vi just nu lär upp. Jag ansvarar för upplärningen av den lite mer juniora och min chef lär upp den lite mer seniora. Väl värt att tillägga är att bägge är kvinnor. Jag som i två års tid har varit ensam kvinna på företaget har nu plötsligt två kvinnliga kollegor vilket jag tycker känns jättekul. Det har inte varit några som helst problem att arbeta bara med män men jag inser nu att jag lite har saknat att kunna prata om vissa saker och få stöd i vissa argumentationer. Vi kommer aldrig kunna bli jämt fördelade män och kvinnor på mitt företag men ju närmare en jämnfördelning man kommer ju bättre tror jag arbetsklimatet blir. Utöver dem är jag och min chef tillsammans handledare för en praktikant som jag klickat väldigt bra med. Hon är bara några år äldre än jag och som personer är vi så lika att min chef blandar ihop våra namn. Aldrig har jag skrattat så mycket på arbetstid som nu. Tyvärr ska hon bara vara med oss i 10 veckor och jag fruktar redan för dagen då hon inte kommer jobba hos oss längre, det kommer kännas så tomt. Men istället för att tänka på det försöker jag ta vara på den tid hon finns hos oss, lära henne så mycket som möjligt och få hjälp med lite av varje som jag den här perioden har svårt att hinna med. Fokus ligger just nu på att slutföra årsredoviningar och på England under kontroll.

Nu är det bara tre och en halv månad kvar till bröllopet och det börjar bli skarpt läge för att skicka ut en inbjudan och snickra ihop en hemsida. Som tur var har min kära vän Lisa styrt upp saken och tillsammans har vi jobbat hårt för att få ihop något som den här helgen ska slutföras. Vidare så är nu prästen bokad, följet uppstyrt och bröllopsklänningen beställd. Just det, även förlovningsringarna är beställda vilket var på tiden. 

Nu är det lördagkväll och C är på herrmiddag. Själv ser jag fram emot en egen kväll med fish taccos, Italiensk musik, lite jobb och avsluta med någon mysig film eller serie. 

xoxo

1 comment:

  1. Så mysigt med katt! Hoppas Chris ger med sig :)) KramC

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...